Τέλος ο «Bard», έρχεται το «Gemini» – Γιατί η Google «βάφτισε» ξανά το AI chatbot

Τέλος ο «Bard», έρχεται το «Gemini» – Γιατί η Google «βάφτισε» ξανά το AI chatbot

Ολικό rebranding του chatbot Bard και μετονομασία σε Gemini ανακοίνωσε την Πέμπτη η Google. Ουσιαστικά, πρόκειται για μία νέα απόπειρα αύξησης της δημοφιλίας του AI βοηθού, απέναντι στο ChatGPT της Open AI που έχει τη μερίδα του λέοντος στις προτιμήσεις των χρηστών.

Από σήμερα, οι χρήστες συσκευών Android θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Gemini μέσω ειδικής εφαρμογής, ενώ οι χρήστες iOS μπορούν να χρησιμοποιούν το Gemini μέσα από την εφαρμογή της Google.

Η πρώτη απάντηση για την αλλαγή του AI βοηθού δόθηκε από τον Σίσι Χσιάο, αντιπρόεδρο της Google και γενικό διευθυντή για το πρότζεκτ που αφορά το ΑΙ. «Έγινε το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός δυνατού και πραγματικού βοηθού ΑΙ».

Σύμφωνα με τη Google ο νέος βοηθός ΑΙ είναι «ικανότερος να εκτελέσει σύνθετες εργασίες» και επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν «συνομιλίες με μεγαλύτερη λεπτομέρεια», αλλά και «κατανόησης του ευρύτερου πλαισίου από τις προηγούμενες ερωτήσεις».

Όσοι θέλουν να έχουν πρόσβαση στο Gemini Ultra 1.0 μπορούν μέσω συνδρομής 19,99 δολαρίων/ μήνα μέσω του Google One. Εναλλακτικά, δίνεται η δυνατότητα δίμηνης δωρεάν δοκιμής.

Η Google υπενθυμίζει ότι οι συνδρομητές του Google One θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στις υπηρεσίες του Gemini όσον αφορά το Gmail, τα Google Docs, το Google Slides και το Google Meet.

Διαβάστε επίσης: Άνθρωποι και Τεχνητή Νοημοσύνη μαθαίνουν έννοιες λέξεων με παρόμοιο τρόπο

Η Ελλάδα αναστενάζει μπροστά σε μια οθόνη

Διαδίκτυο: Πώς να προστατέψετε τα προσωπικά σας δεδομένα – Οι κίνδυνοι

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter