Η Ελλάδα αναστενάζει μπροστά σε μια οθόνη

Η Ελλάδα αναστενάζει μπροστά σε μια οθόνη

Το σύνολο σχεδόν των κατοίκων της χώρας από 13 έως 74 ετών έχει βάλει στη ζωή του την τεχνολογία και το διαδίκτυο με βάση έρευνα της Focus Bari

Εάν η ενασχόληση με την τεχνολογία και το διαδίκτυο σας φέρνει στο μυαλό ανθρώπους νεαρής κυρίως ηλικίας μπροστά σε μια οθόνη, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσετε. Με βάση την τελευταία έρευνα της Focus Bari για την Ελλάδα, το σύνολο σχεδόν των Ελλήνων από 13 έως και 74 ετών είναι ενεργοί χρήστες της τεχνολογίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και στις ηλικίες άνω των 65 ετών, πάνω από oκτώ στους δέκα πολίτες δηλώνουν ενεργοί χρήστες, ενώ στις ηλικίες 13 έως 44 ετών το ποσοστό είναι 100%.

Τα στοιχεία για online αγορές και ίντερνετ

Σε ό,τι αφορά τις online αγορές, η έρευνα έδειξε ότι το 87% στις ηλικίες 25 έως 34 ετών έχει κάνει τουλάχιστον μία ηλεκτρονική αγορά μες στο τελευταίο εξάμηνο, ενώ οι χρήστες μεγαλύτερης ηλικίας, άνω των 65 ετών, υστερούν σε αυτές, καθώς μόνο το 37% έχει κάνει αντίστοιχη αγορά.

Ποια είναι όμως η δραστηριότητα των Ελλήνων στο διαδίκτυο;

Με βάση την έρευνα, το 82% των πολιτών ασχολείται με τα social media, το 78% με την ηλεκτρονική αλληλογραφία, το 74% με την ηλεκτρονική επικοινωνία, το 73% με την αναζήτηση πληροφοριών, το 69% με τις ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές, όπως επίσης αντίστοιχα το 69% με τις ηλεκτρονικές αγορές, το 52% κάνει ηλεκτρονικές συναλλαγές με το δημόσιο, το 47% ακούει ή κατεβάζει μουσική και το 44% βλέπει ή κατεβάζει ταινίες ή video. Σε ό,τι αφορά τα παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών, το 90% είναι χρήστες του διαδικτύου και αφιερώνει κατά μέσο όρο 100 λεπτά την ημέρα στο διαδίκτυο.

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι εδώ

Αξίζει τέλος να σημειωθεί και η δυναμική διείσδυση του Chat GPT και της τεχνητής νοημοσύνης στην καθημερινότητα των Ελλήνων, καθώς 25% δηλώνει ότι το χρησιμοποιεί και έχει ήδη δημιουργήσει λογαριασμό, το 28% δηλώνει ότι το χρησιμοποιούν φίλοι και γνωστοί του αλλά όχι οι ίδιοι, το 22% δηλώνει ότι το έχει ακουστά αλλά δεν ξέρει τι είναι ακριβώς και το 25% δηλώνει ότι δεν το γνωρίζει καθόλου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter