Τέμπη: Η οργισμένη απάντηση συγγενούς θύματος στην διοικήτρια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας – «Έτσι λειτουργούν οι ένοχοι»

Τέμπη: Η οργισμένη απάντηση συγγενούς θύματος στην διοικήτρια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας – «Έτσι λειτουργούν οι ένοχοι»

Την οργισμένη αντίδραση του εκπροσώπου του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος των Τεμπών, Χρήστου Κωνσταντινίδη προκάλεσε η επιθετική επιστολή που απέστειλε προς το documentonews.gr η αναπληρώτρια διοικήτρια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Αλεξάνδρα Ρογκάκου, σχετικά με το δημοσίευμα για την έρευνα των εισαγγελικών αρχών για ενδεχόμενη παράβαση καθήκοντος Ελεγκτών της Ελληνικής Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ) σε ότι αφορά τον έλεγχο της σύμβασης 717/2014 του ΟΣΕ.

Διαβάστε επίσης: Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Στο στόχαστρο και ελεγκτές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για την «αμαρτωλή» σύμβαση 717 των Τεμπών

Πρόκειται για την επιστολή που δημοσίευσε χθες Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2023 το documentonews.gr, στην οποία η κα Ρογκάκου, όχι μόνο κάνει υποδείξεις για το πώς πρέπει να κάνουν οι δημοσιογράφοι τη δουλειά τους, αλλά παράλληλα καταφέρεται και εναντίον της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, κάνοντας λόγο για «α άστοχη και λανθασμένα διατυπωμένη αναφορά» στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Δείτε επίσης: Τέμπη: Η διοικήτρια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας κάνει υποδείξεις στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – Επιστολή στο Documento

Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, απαντά με οργή στην κα Ρογκάκου για όσα ανέφερε στην επιστολή της. Όπως υπογραμμίζει, η κα Ρογκάκου «προσπαθεί να απαξιώσει την εξαιρετική δουλειά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας». Ο κ. Κωνσταντινίδης αναρωτιέται γιατί «διαμαρτύρεται για το κατηγορητήριο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας» αφού όπως υποστηρίζει «η Εθνική Αρχή Διαφάνειας έχει προτείνει την αναζήτηση πειθαρχικών ευθυνών;». Επίσης, όπως αναφέρει, η αναπληρώτρια διοικήτρια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, «δεν δικαιούται να προσπαθεί να διαψεύσει την αλήθεια».

«Έτσι λοιπόν κ. Αλεξάνδρα Ρογκάκου νιώθουν και λειτουργούν οι ένοχοι» υπογραμμίζει.

Διαβάστε αναλυτικά την οργισμένη επιστολή του κ. Κωνσταντινίδη:

«Η αλήθεια πονάει

Η Αλεξάνδρα Ρογκάκου, διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, προσπαθώντας να απαξιώσει την εξαιρετική δουλειά της Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας κ. Βάσως Παπανδρέου, αναφέρεται δυστυχώς σε “”ενδεχόμενη”” παράβαση καθήκοντος, για τη σύμβαση 717, που υπογράφθηκε το Σεπτέμβρη του 2014, με αρχικό χρόνο υλοποίησης το τέλος του 2016 και που δεν κατάφερε να υλοποιηθεί ούτε το 2023, μετά από επτά ανορθόδοξες παρατάσεις.

Επίσης αναφέρεται για 23 υπόπτους, ενώ είναι είδη κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος και απιστία, εις βάρος του ελληνικού λαού και της Ευρώπης.

Αν η Εθνική Αρχή Διαφάνειας έχει, όπως λέει προτείνει την αναζήτηση πειθαρχικών ευθυνών, μετά από έλεγχο που η ίδια έκανε, γιατί διαμαρτύρεται για το κατηγορητήριο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας; Και γιατί δεν έχουμε δει, εδώ και τόσο καιρό να έχει προχωρήσει το έργο από τις ελληνικές δικαστικές αρχές, που η ίδια η αρχή διαφάνειας λέει πως ξεκίνησε για τις ατασθαλίες της σύμβασης 717.

Ή λοιπόν θεωρεί ότι ενήργησε σωστά η ίδια και θα πρέπει να συμφωνήσει με την ευρωπαϊκή εισαγγελία, που το πήγε ένα βήμα παρακάτω, μετά από εξονυχιστικό έλεγχο ( και έβγαλε στην αρχή πόρισμα για 26 πρόσωπα και ακολούθησε κατηγορητήριο για 23 εκ των οποίων 6 υπάλληλοι, διορισμένοι από το ελληνικό κράτος και δύο πρώην υπουργούς, Σπιρτζη και Καραμανλή).

Ή να διαφωνήσει και να πει, πώς όλα έγιναν σωστά και ότι οι ένοχοι είναι απλά αθώοι και δεν καταχράστηκαν χρήματα του Ελληνικού Λαού και της Ευρώπης.

Και στις δύο περιπτώσεις η επιλογή που έχει, είναι μονόδρομος. Μαζεύει, σαν Αρχή Διαφάνειας, το υλικό που υπάρχει, είτε για υπόπτους, είτε για κατηγορούμενους και το καταθέτει στη αρμόδια οικονομική εισαγγελία για να πράξει το αυτονόητο, όπως έχει πράξει η ευρωπαϊκή εισαγγελία και να αθωώσει ή να τιμωρήσει τους ενόχους.

Δεν δικαιούται λοιπόν να προσπαθεί να διαψεύσει την Αλήθεια.

Δυστυχώς η Αλήθεια είναι της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και από ότι φαίνεται “πονάει ” και αφήνει κάποιους χωρίς ύπνο!!!

Έτσι λοιπόν κ. Αλεξάνδρα Ρογκάκου νιώθουν και λειτουργούν οι Ένοχοι!!

Χρήστος Κωνσταντινίδης, σύζυγος Βασιλικής Χλώρου, μητέρα τεσσάρων υπέροχων παιδιών ηρωίδα στη ζωή δολοφονηθείσα από την Ελλάδα που τόσο πολύ αγάπησε».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter