Τένις: Μεταμεσονύκτια πρόκριση για τον Τσιτσιπά στη Ρώμη

Τένις: Μεταμεσονύκτια πρόκριση για τον Τσιτσιπά στη Ρώμη
Stefanos Tsitsipas of Greece returns the ball to Nuno Borges of Portugal during their match at the Italian Open tennis tournament, in Rome, Saturday, May 13, 2023. (AP Photo/Antonietta Baldassarre)

Ξενύχτησε, αλλά προκρίθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά Μάστερς της Ρώμης ο φορμαρισμένος  Στέφανος Τσιτσιπάς: 7-5, 7-5 τον αξιόλογο Ιταλό Λορέντσο Μουζέτι, νούμερο 19 στον Κόσμο.

Ο αγώνας ξεκίνησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα και ολοκληρώθηκε στις 1.43 ώρα Ιταλίας. Ο Μουζέτι δεν έχει νικήσει ποτέ τον Τσιτσιπά (0-5). Ο Έλληνας τενίστας έχει κερδίσει φέτος και τους 22 αγώνες στους οποίους προηγήθηκε με 1-0 σετ.

Το τελευταίο εμπόδιο πριν τα ημιτελικά θα είναι την Πέμπτη ο Κροάτης Μπόρνα Τσόριτς (νούμερο 16 στον Κόσμο), ο οποίος νίκησε τον εκπληκτικό Ούγγρο Φαμπιάν Μαροτσάν με 3-6, 6-4, 6-3. Ο άγνωστος Μαροτσάν ήταν ο τενίστας που νωρίτερα απέκλεισε τον Κάρλος Αλκαράθ, νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη. Ο Τσιτσιπάς έφτασε πέρυσι μέχρι τον τελικό, όπου ηττήθηκε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Το τουρνουά είναι κατηγορίας ΑΤΡ 1000.

Αποκλείστηκαν επίσης στο χώμα της βροχερής Ρώμης από αντιπάλους θεωρητικά κατώτερους ο Ρώσος Αντρέι Ρούμπλιεφ (από τον Γερμανό Γιανίκ Χάνφμαν) και ο Ιταλός Γιανίκ Σίνερ (από τον Αργεντινό Φραντσέσκο Τσερούντολο). Συνεχίζουν και οι Νόβακ Τζόκοβιτς, Ντανιίλ Μεντβέντεφ, Κάσπερ Ρούουντ, Χόλγκερ Ρούνε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter