Τένις: Τετραετής αποκλεισμός για τη Χάλεπ

Τένις: Τετραετής αποκλεισμός για τη Χάλεπ

Mε τετραετή αποκλεισμό τιμωρήθηκε η Σιμόνα Χάλεπ, άλλοτε νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις. Η Ρουμάνα αθλήτρια, πρωταθλήτρια στο Ρολάν Γκαρός το 2018 και στο Ουίμπλεντον το 2019, είχε βρεθεί ντοπαρισμένη το περασμένο καλοκαίρι και τέθηκε σε «καραντίνα» από τον Οκτώβριο του 2022.

«Έχω αφιερώσει τη ζωή μου στο τένις και ουδέποτε πήρα εν γνώσει μου κάποια απαγορευμένη ουσία», δήλωσε η Χάλεπ. Και τόνισε, ότι θα εφεσιβάλει την απόφαση στο CAS, υποβάλλοντας παράλληλα μηνύσεις ενάντια στην εταιρία που παρασκεύασε το συγκεκριμένο φάρμακο. Η ουσία roxadustat, που ανιχνεύτηκε στον οργανισμό της 32χρονης τενίστριας, περιέχεται σε κάποιο συμπλήρωμα διατροφής που η Χάλεπ παίρνει από το 2022, χωρίς να εμφανίζεται ωστόσο στη συσκευασία.

Το ανεξάρτητο δικαστήριο θεώρησε ότι η ποσότητα του αναβολικού που βρέθηκε στον οργανισμό της είναι δυσανάλογα μεγάλη και απέρριψε τους ισχυρισμούς της, χαρακτηρίζοντας την πράξη της «ηθελημένη». Η τιμωρία της Χάλεπ, που έχει κερδίσει 24 τίτλους στην καριέρα της, θα λήξει τον Οκτώβριο του 2026.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter