Θα απεργήσουμε κανονικά λένε οι εργαζόμενοι του Μετρό – Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Θα απεργήσουμε κανονικά λένε οι εργαζόμενοι του Μετρό – Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η 24ωρη απεργία που είχαν προκηρύξει για αύριο Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι του Μετρό με τους εργαζόμενους όμως να δηλώνουν ότι θα συμμετέχουν στην απεργία παρά την απόφαση.

Συγκεκριμένα, η ΣΤΑΣΥ με ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι το Τραμ, καθώς και οι Γραμμές 2 & 3 του Μετρό θα λειτουργήσουν από την έναρξη κυκλοφορίας ως τις 13:30, ενώ θα ακολουθήσει ενημέρωση και για τον ηλεκτρικό.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ

«Αύριο Πέμπτη 21/09 οι Γραμμές 2 & 3 του Μετρό θα λειτουργήσουν από την έναρξη κυκλοφορίας ως τη 1μιση το μεσημέρι. Θα ακολουθήσει ενημέρωση και για τη Γραμμή 1 του Μετρό Πειραιάς – Κηφισιά»

Ωστόσο, ο πρόεδρος των εργαζομένων Σπύρος Ρεβύθης, με ανάρτησή του στο facebook, ενημερώνει πως η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ προσέφυγε για μια απεργία που δεν είχε κηρυχθεί.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο ίδιος «η ΣΤΑΣΥ εξαπάτησε την έδρα του δικαστηρίου και έκανε αγωγή στο ΣΕΛΜΑ και τους εργαζόμενους που εκπροσωπεί. Ενώ δεν είχε προκηρυχθεί μέχρι εκείνη την ώρα, καμία απεργία ΣΕΛΜΑ και δίκασε μια αγωγή-φάντασμα παρουσιάζοντας ψεύτικα στοιχεία στο δικαστήριο. Τις επόμενες μέρες θα γίνουν μηνύσεις και αγωγές κατά παντός υπευθύνου για εξαπάτηση έδρας δικαστηρίου.

Ωστόσο, στην συνέχεια και μετά το βρώμικο παιχνίδι της εργοδοσίας, “ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΜΥΝΘΟΥΜΕ” και βγάλαμε ανακοίνωση και μετέχουμε στην 24ωρη απεργία του (ΕΚΑ) Εργατικού Κέντρου Αθήνας που με την κάλυψη του, μπορούμε να απεργήσουμε καθολικά ΟΛΟΙ.Συνάδελφοι είναι επιτακτική ανάγκη η συμμετοχή όλων μας, ώστε να δοθεί το μήνυμα εκεί που πρέπει. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21/9/23» τονίζει. Έτσι, με την «ομπρέλα» του ΕΚΑ η απεργία στο μετρό θα γίνει κανονικά.

Πως θα κινηθούν τελικά τα ΜΜΜ

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά:

  • Μετρό (γραμμές 2& 3) και Τραμ: Θα κυκλοφορούν από την έναρξη λειτουργίας ως τις 13:30 σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ. Σημειώνεται ότι το σωματείο ΣΕΛΜΑ του Μετρό καλεί τους εργαζόμενους σε 24ωρη απεργία.
  • Λεωφορεία και Τρόλεϊ: Θα κυκλοφορούν μεταξύ 9:00 – 21:00. Κανονικά οι γραμμές που έχουν ανατεθεί στα ΚΤΕΛ
  • ΗΣΑΠ: Εκκρεμεί η επίσημη ενημέρωση
  • Προαστιακός: Αναμένεται ενημέρωση

Υπενθυμίζεται ότι παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία που είχαν προκηρύξει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, στο Πρωτοδικείο Αθηνών είχε προσφύγει κατά της απεργίας η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Βάσει της σχετικής απόφασης, παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ), που είχαν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη (21/09), ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Διαβάστε σχετικά: 24ωρη απεργία την Πέμπτη: Ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Παράνομη κρίθηκε η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας για την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου

Οι δημοσιογραφικές ενώσεις καταγγέλλουν το νομοσχέδιο έκτρωμα του Άδωνη Γεωργιάδη

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter