Θέατρο Αλεξάνδρεια – Σοφία Ανδριανού Αναζητώντας την σοφία του κόσμου

Θέατρο Αλεξάνδρεια – Σοφία Ανδριανού Αναζητώντας την σοφία του κόσμου

Μετά τις επιτυχημένες εμφανίσεις στο «Θέατρο κάτω από την γέφυρα», στην Galerie Δημιουργών & στο LUX η Σοφία Ανδριανού έρχεται με την μουσική παράσταση «αναζητώντας τη σοφία του κόσμου» για πρώτη φορά στον «πολυχώρο Αλεξάνδρεια», (Σπάρτης 14, Πλ.Αμερικής) το Σάββατο 16 Ιουλίου 2022, στις 8.30μμ.

Εκλεκτοί Καλεσμένοι της ο συνθέτης Νίκος Πατεράκης (OLAouto) και οι ερμηνευτές Γιάννης Λεκόπουλος & Αθηνά Χιώτη.

Η Σοφία Ανδριανού στην παράσταση της με τίτλο «αναζητώντας την σοφία του κόσμου» καλεί γνωστούς και αγνώστους να υμνήσουμε μαζί την ομορφιά και σε πείσμα των καιρών «σαν φίλοι καρδιακοί να δώσουμε τα χέρια». Τραγουδά γνωστά αγαπημένα διαμάντια της ελληνικής δισκογραφίας. Από Μ.Χατζιδάκι, Μ.Θεοδωράκη, Θ.Μικρούτσικο, Σ.Ξαρχάκο, Β.Τσιτσάνη, Μ.Βαμβακάρη, Α.Καλδάρα μέχρι Locomondo και Κ.Βήτα. Από Γ.Καζαντζή, Ο.Περίδη, Κ.Χατζή και Θανάση Παπακωνσταντίνου μέχρι μικρές ανατροπές και Παραδοσιακά.

Μετά την δεκαετή πορεία της στα μουσικά πράγματα με αξιόλογες στιγμές και συνεργασίες, και μετά τα ΜουσικοΘεατρικά «Ανδρικά», «Ιδιοσυνκράθια», «Αντιθέσεις Συνθέσεις», «Before and Jazz», «Μαύρη Σκλάβα Ποιήτρια», «Ίδιος ήλιος για όλους», «ΑςΤαίριΜου» και το Συναυλιακό «Φωτόδενδρο» η Σοφία Ανδριανού με το ιδιαίτερο προσωπικό της ύφος επανέρχεται με την πολύτιμη συμβολή του Άκη Μουχλιανίτη στο πιάνο και τις ενορχηστρώσεις και του Δήμου Πολυμέρη στο ακορντεόν, επιλέγοντας μια νέα σύνθεση, με «ακουστικό» ήχο.

Παρουσιάζει για πρώτη φορά «Του Κόσμου τα Αινίγματα», «Γιατί ποτίζω και τα αγκάθια», «Η Ζωή μου είναι αλλού» και «Είμαι ακόμα ένα Παιδί», τα τέσσερα νέα ερωτικά και υπαρξιακά τραγούδια, με έντονο άρωμα ουσιαστικής εμψύχωσης, σε στίχους και μουσική του πρωτοεμφανιζόμενου τραγουδοποιού Νίκου Γερακάρη, από το επερχόμενο EP της, με τίτλο «η σοφία του κόσμου».

Με αφορμή τον νέο δίσκο η Σοφία Ανδριανού δημιουργεί μια νέα μουσική πρόταση / παράσταση χωρίς ταμπέλες και περιορισμούς που θα ήθελε να είναι «Χρήσιμη Τέχνη». Οι επιλογές των τραγουδιών έγιναν με κριτήρια όχι μόνο μουσικά. Επιλέχθηκαν στίχοι που να εμπνέουν δύναμη, αγάπη, έρωτα, αξίες, ιδανικά και αρετές. Στίχοι που θυμίζουν τα βασικά και ουσιώδη. Στίχοι να ενδυναμώνουν, να λυτρώνουν, να ενώνουν.

Άλλη μια Συναυλία, άλλης μιας Τραγουδίστριας ή και όχι!

Συντελεστές:

Πιάνο: Άκης Μουχλιανίτης

Ακορντεόν: Δήμος Πολυμέρης

Φωτογραφία: Αλέξανδρος Κορομηλάς

Poster: behance.net/MrHamilton 

Με μια ματιά:

Σάββατο, 16 Ιουλίου 2022.

Προσέλευση: 20:15, Έναρξη: 20:45, Λήξη: 23:00

 Είσοδος: 12€

Μειωμένο: 8€ (65+, ανεργίας, φοιτητικό, ατέλεια, ομαδικό 10+).

 Θέατρο «Αλεξάνδρεια», Σπάρτης 14, Πλ.Αμερικής.

 Κρατήσεις : 2121007079, 6944945710.

fb event: https://www.facebook.com/events/ 575989064052754

…………………………………..

Ο πολυχώρος τέχνης «Αλεξάνδρεια» βρίσκεται στην οδό Σπάρτης 14, στην πλ.Αμερικής και φιλοξενεί θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, βραδιές ποίησης & εκθέσεις από το 2012 που ξεκίνησε. Δημιουργήθηκε από τον ηθοποιό Βασίλη Βλάχο που παρέλαβε ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο (πρώην ταβέρνα), το ονόμασε προς τιμήν της γενέτειρας του Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου όπου γεννήθηκε (και έζησε έως 6 χρονών) και έδωσε νέα πνοή στο κτήριο αναβαθμίζοντας την περιοχή. Πρόκειται για νεοκλασικό διώροφο που έζησε ένα μέρος της ζωής του ο σπουδαίος λογοτέχνης Μ. Καραγάτσης (όταν ήταν μικρός και αργότερα όταν παντρεύτηκε το 1940 έως τα μέσα της δεκαετίας του 50). Εκεί ο συγγραφέας έγραψε κάποια απ’τα σπουδαιότερα πεζογραφήματά του. Εκεί «Δημιούργησε τις φιλολογικές Παρασκευές, όπου έρχονταν μεγάλα ονόματα της γραμματείας της εποχής: ο Τερζάκης, ο Βενέζης, ο Κατσίμπαλης, ο Θεοτοκάς, αλλά και ο Τσαρούχης. Ήταν ένας χώρος όπου σύχναζε όλη η αφρόκρεμα της νεότερης ελληνικής λογοτεχνίας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter