Θεοδωρόπουλος για γνωμοδότηση Ντογιάκου: Το βλέπουμε ως ένα δικαστικό πραξικόπημα

Θεοδωρόπουλος για γνωμοδότηση Ντογιάκου: Το βλέπουμε ως ένα δικαστικό πραξικόπημα

Το documentonews.gr με αφορμή την γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου για την ΑΔΑΕ επικοινώνησε με τον δικηγόρο Σαράντο Θεοδωρόπουλο, ο οποίος είναι μέλος του τομέα Δικαιοσύνης του Μέρα25, της Κ.Ε. του κόμματος και μέλος της συλλογικότητας Εναλλακτικής Παρέμβασης – Δικηγορική Ανατροπή. Ο ίδιος δήλωσε πως «ο κ. Ντογιάκος είναι αναρμόδιος γιατί δεν είναι γενικού του ενδιαφέροντος αυτή η γνωμοδότηση κατά τη προσωπική μου άποψη» προσθέτοντας πως πρόκειται για «ένα δικαστικό πραξικόπημα, το οποίο είναι άλλη μια μορφή αυταρχικότητας και αυταρχικοποίησης της κοινωνίας» ενώ κατέληξε λέγοντας ότι «Ή θα πρέπει να κλείσουν την ΑΔΑΕ ή θα πρέπει να την αφήσουν να κάνει τη δουλειά της. Σε οποιαδήποτε από τις δύο περιπτώσεις η γνωμοδότηση του κ. Ντογιάκου είναι εξωθεσμική και άστοχη»

Αναλυτικά η δήλωση του Σ. Θεοδωρόπουλου

«Καταρχήν ο κ. Ντογιάκος είναι αναρμόδιος γιατί δεν είναι γενικού του ενδιαφέροντος αυτή η γνωμοδότηση κατά τη προσωπική μου άποψη. Η άποψη αφορά τον έλεγχο της ΑΔΑΕ σε δύο παρόχους της κινητής τηλεφωνίας. Εκτός πια και αν σε αυτούς τους δύο παρόχους έχουμε τόσες πολλές παρακολουθήσεις που αυτή η γενικότητα δεν είναι συνιστά δημοκρατική νομιμότητα.

Από κει και πέρα εμείς το βλέπουμε ως ένα δικαστικό πραξικόπημα, το οποίο είναι άλλη μια μορφή αυταρχικότητας και αυταρχικοποίησης της κοινωνίας.

Δηλαδή ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ο οποίος στο μεταξύ στην ανακοίνωση αυτοτιτλοφορείται ως ανώτατος εισαγγελέας στη γνωμοδότηση, εκφράζει μια άποψη που έρχεται ως συνέχεια με την κακή και εξωθεσμική του συνήθεια να παραγγέλνει στις φορολογικές αρχές να ελέγξουνε τα ΜΜΕ και τις εφημερίδες που αντιπολιτεύονται τη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.

Ακόμη είναι άλλο ένα ζήτημα, το οποίο κλείνει με έναν απαράδεκτο τρόπο υπονοώντας ότι εάν η ΑΔΑΕ συνεχίσει να κάνει το καθήκον της θα βάλει στη φυλακή τον κ. Ράμμο και άλλα στελέχη της ΑΔΑΕ με σοβαρές ποινές πρόσκαιρης κάθειρξης τις οποίες ο ίδιος τις γράφει στη κατακλείδα της γνωμοδοτήσεως του.

Οι Ανεξάρτητες Αρχές έχουν ρόλο ο οποίος προβλέπεται από το Σύνταγμα. Ή θα πρέπει να κλείσουν την ΑΔΑΕ ή θα πρέπει να την αφήσουν να κάνει τη δουλειά της. Σε οποιαδήποτε από τις δύο περιπτώσεις η γνωμοδότηση του κ. Ντογιάκου είναι εξωθεσμική και άστοχη».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter