Θεσσαλονίκη: Αναζητούν τους δολοφόνους του 19χρονου – Οι τρεις προσαγωγές και τα στοιχεία που έχει η ΕΛ.ΑΣ

Θεσσαλονίκη: Αναζητούν τους δολοφόνους του 19χρονου – Οι τρεις προσαγωγές και τα στοιχεία που έχει η ΕΛ.ΑΣ

Σήμερα Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι η οικογένεια, συγγενείς και φίλοι θα συνοδεύσουν στην τελευταία κατοικία τον 19χρονο Άλκη ο οποίος έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη.

Οι αρχές έχουν προχωρήσει στην προσαγωγή τριών ύποπτων ενώ παράλληλα συνεχίζουν τις έρευνες προκειμένου να βρεθούν όλοι οι υπεύθυνοι της οπαδικής επίθεσης κατά του 19χρονου. Από καταθέσεις μαρτύρων οι αρχές πιστεύουν πως στην επίθεση συμμετείχαν δέκα άτομα. Η αστυνομία έχει στη διάθεσή της και εξετάζει και το φονικό όπλο, ένα δρεπάνι το οποίο βρέθηκε λίγα μέτρα μακριά από το σημείο του εγκλήματος, πεταμένο στον δρόμο, πλάι σε απορρίμματα. Το δρεπάνι εντοπίστηκε αρχικά από περίοικους, οι οποίοι ακολούθως ειδοποίησαν την Ελληνική Αστυνομία.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έρευνα ο θάνατος του Άλκη προήλθε από ακατάσχετη αιμορραγία αλλά και από τα δολοφονικά χτυπήματα που δέχθηκε στο κεφάλι προκαλώντας του σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Μάλιστα ακόμη και αν δεν είχε δεχτεί το χτύπημα με το δρεπάνι στο πόδι ήταν πολύ δύσκολο να μείνει ζωντανός εξαιτίας αυτών των χτυπημάτων. Σύμφωνα με τα ευρήματα της ιατροδικαστής έρευνας, διαπιστώθηκαν δύο τραύματα στον αριστερό κι ένα στον δεξί μηρό, τα οποία προκλήθηκαν από «νύσσον και τέμνον όργανο» και είχαν ως αποτέλεσμα ο άτυχος νέος να χάσει μεγάλη ποσότητα αίματος.

Τα παραπάνω τραύματα σε συνδυασμό με τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις επέφεραν τον θάνατό του, είπε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ιατροδικαστής του ΑΠΘ Λήδα Κοβάτση που διενήργησε την νεκροψία-νεκροτομή.

Πώς έγινε το περιστατικό

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, η δολοφονική επίθεση έγινε στις λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα στην οδό Θεοδ. Γαζή κοντά στο γήπεδο του Άρη. Οι δράστες φαίνεται πως επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα όταν πλησίασαν την παρέα των νεαρών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τους ρώτησαν για τις οπαδικές τους προτιμήσεις πριν εξαπολύσουν την επίθεση. Εκτός από τον 19χρονο που έπεσε νεκρός, τραυματίστηκαν ευτυχώς όχι σοβαρά δύο φίλοι του, ένας ακόμη 19χρονος κι ένας 20χρονος που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Παπανικολάου όπου νοσηλεύονται.

Ο άτυχος 19χρονος, φοιτητής στο ΑΠΘ, εκλιπαρούσε τους δράστες να σταματήσουν τα χτυπήματα φωνάζοντας «μη με χτυπάτε άλλο» ωστόσο, εκείνοι συνέχιζαν το έγκλημά τους.

Η νεκρώσιμη ακολουθία του 19χρονου θα ψαλλεί στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στα Κοιμητήρια Βέροιας. 

Διαβάστε επίσης

Θεσσαλονίκη: Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας – Θύμα ξυλοδαρμού 14χρονος

Αυτός ήταν ο 19χρονος που δολοφονήθηκε σε οπαδική επίθεση στη Θεσσαλονίκη (Photos)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter