Θεσσαλονίκη: Μυστήριο ο θάνατος του τρίχρονου κοριτσιού – «Είναι αδιανόητο, δεν μπορώ να το πιστέψω», λέει η μητέρα του

Θεσσαλονίκη: Μυστήριο ο θάνατος του τρίχρονου κοριτσιού – «Είναι αδιανόητο, δεν μπορώ να το πιστέψω», λέει η μητέρα του

Απαντήσεις για το θάνατο της τρίχρονης κόρης τους αναζητά η οικογένεια της μικρής η οποία πέθανε στο νοσοκομείο λίγες μέρες αφότου εισήχθη στο νοσοκομείο με ένα πρήξιμο στον αστράγαλο και ένα πόνος στο χέρι της.

«Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη» είναι τα λόγια της μητέρας του τρίχρονου κοριτσιού. «Τι ήταν αυτό; Δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν γνωρίζουμε τίποτα για το τι πραγματικά έγινε, τίποτα. Γι’ αυτό κινηθήκαμε νομικά, ώστε να μάθουμε την αλήθεια», λέει στο ThessToday.gr η μητέρα του αδικοχαμένου κοριτσιού, εκφράζοντας παράλληλα ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον κόσμο για το κύμα συμπαράστασης που δέχεται τις τελευταίες ώρες.

«Θα ζητηθούν ευθύνες. Δεν ξέρουμε καν τίποτα, ακόμη. Το θέμα όμως δεν θα σταματήσει εδώ» ξεσπά η γιαγιά της μικρής στο ThessToday.gr και προσθέτει: «Δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που έγινε και γιατί καθυστέρησαν τόσο πολύ οι γιατροί, λόγω Πάσχα».

«Οι εξετάσεις που ήταν να γίνουν, όλο αναβάλλονταν και όταν τις ξεκίνησαν, ήταν ήδη πολύ αργά», αναφέρει η γιαγιά του κοριτσιού, με τον παππού να συμπληρώνει: «Το παιδί ψηνόταν στον πυρετό και αυτοί το… έψαχναν. Ακόμη στο ψάξιμο είναι».

Όλα αυτά, όμως, σύμφωνα με την οικογένεια του κοριτσιού, θα συζητηθούν με τον δικηγόρο, Νίκο Διαλυνά και την τεχνική σύμβουλο που έχουν ορίσει, Κατερίνα Αποστολίδου, ώστε να εξαντληθεί κάθε πιθανό σενάριο για τα αίτια του θανάτου του παιδιού. «Θα ξεψαχνιστούν όλα. Δεν θα μείνει τίποτα κρυφό. Είναι τραγικό, πιο τραγικό δεν γίνεται» επισημαίνει η γιαγιά, που είδε το εγγονάκι της να φεύγει από τη ζωή τόσο πρόωρα.

Αποστολίδου: Νοσηλεύτηκε χωρίς διάγνωση

«Νοσηλεύτηκε πολλές μέρες, χωρίς να υπάρχει διάγνωση», είπε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» το πρωί της Τετάρτης η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας της τρίχρονης που κατέληξε στο Ιπποκράτειο.

Η Κατερίνα Αποστολίδου απάντησε σε σχετικό ερώτημα για το αν το παιδί είχε νοσήσει με Covid-19 λέγοντας ότι, «είχαν νοσήσει οι γονείς  και είχαν βρεθεί αντισώματα στα παιδιά, τα οποία μπορεί να το πέρασαν ασυμπτωματικά».

Ξεκαθάρισε πως, από το νοσοκομείο «δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για το θάνατο του παιδιού».

Ενόψει της ιατροδικαστικής εξέτασης, είπε πως πρόκειται για «ένα μικρό παιδί και πρέπει να καλύψουμε τα πάντα», εξηγώντας πως η ίδια θα είναι παρούσα στην ιατροδικαστική εξέταση.

Στις εξηγήσεις που δόθηκαν για το παιδί ήταν η νόσος Kawasaki, αλλά και η πιθανότητα long covid.

Τέλος, αναφορικά με τα όσα της έχουν πει οι γονείς του παιδιού, είπε πως, αυτό που είπαν και δεδομένης της συντριβής την οποία βιώνουν είναι πως, «καθυστέρησε η διενέργεια της αξονικής, όσο νοσηλευόταν το παιδί».

Σήμερα η κηδεία στην Αιτωλοακαρνανία

Σήμερα το μεσημέρι στις 14:00 αναμένεται να τελεστεί και η Εξόδιος Ακολουθία στον ιερό ναό στο χωριό Κομπώτη Αιτωλοακαρνανίας.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter