Θίχτηκε ο Καλαφάτης για την κριτική Κασσελάκη στους «χειροκροτητές» κυβερνητικούς βουλευτές

Θίχτηκε ο Καλαφάτης για την κριτική Κασσελάκη στους «χειροκροτητές» κυβερνητικούς βουλευτές

Μετά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, το Μέγαρο Μαξίμου επιστράτευσε και τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας για να αποκρούσει τα πυρά που εξαπέλυσε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης και των βουλευτών την Παρασκευή από τη Βουλή.

Πρώτα, ο εξωκοινοβουλευτικός και… διπλής απασχόλησης κυβερνητικός εκπρόσωπος-γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μαρινάκης, επιτέθηκε στον Στέφανο Κασσελάκη για τα όσα ο τελευταίος ανέφερε στο νέο του βίντεο το πρωί της Παρασκευής από τη Βουλή. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξανέστη -εξ ονόματος Μαξίμου- για την έντονη κριτική που άσκησε στην κυβέρνηση ο νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κουνώντας του μάλιστα το δάχτυλο με μαθήματα περί κοινοβουλευτισμού!

«Πριν από λίγο, είδα ένα βίντεο, και θα πρέπει να πούμε κάποια πράγματα. Χαρακτήρισε χειροκροτητές τους βουλευτές που ψηφίζουν νομοσχέδια, και είπε μάλιστα ότι πρέπει σε αυτό να βάλουμε φωτιά. Καταρχάς, επειδή επισκέπτεται πολύ το κοινοβούλιο αν και εξωκοινοβουλευτικός, ο κ. Κασσελάκης να μην περιορίζεται σε βόλτες για να μαθαίνει τους χώρους και το εστιατόριο, αλλά να μάθει και κάποιες βασικές αρχές της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας, νομίζω είναι απαραίτητο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Παύλος Μαρινάκης, ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε υποκριτικά πως «οι νόμοι, οφείλουμε να το πούμε, ψηφίζονται με βάση την αρχή της πλειοψηφίας η οποία είναι η βασικότερη αρχή της Δημοκρατίας μας. Και ψηφίζονται από τους βουλευτές, τους οποίους χαρακτήρισε απαξιωτικά χειροκροτητές τους βουλευτές, που εκλέγονται από εκατομμύρια συμπολίτες μας και ανέδειξαν τους εκπροσώπους τους».

Το απόγευμα της Παρασκευής, σειρά πήρε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, που στην προσπάθειά του να δώσει διαπιστευτήρια στον αρχηγό, απάντησε στον Στέφανο Κασσελάκη μέσω ανάρτησης στο facebook, αναφέροντας… τα αυτονόητα.

Στην απάντησή του, ο Σταύρος Καλαφάτης μέμφεται τον ίδιο τον ρόλο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας πως οι κυβερνητικοί βουλευτές «δεν βρίσκονται σε κλειστά γραφεία αλλά σε μια διαρκή αμφίδρομη επικοινωνία με την κοινωνία», πως «δεν είναι ‘κυρίως χειροκροτητές’. Είναι ενεργοί Βουλευτές σε όλες τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες», καθώς και πως «συμβάλλουν ουσιαστικά με προτάσεις τους μέχρι την τελική διαμόρφωση των υπό ψήφιση νομοσχεδίων».

Ας ελπίσουμε να το μάθουν και οι υπόλοιποι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που από τα χειροκροτήματα στον πρόεδρό τους έχουν πάθει αγκύλωση, που δεν τολμούν να περπατήσουν στις περιφέρειές τους, και… ξεροσταλιάζουν έξω από το Μαξίμου για μία συνάντηση με τον Κυρ. Μητσοτάκη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter