Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα – Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες

Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα – Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες

Ήπιος αναμένεται να είναι ο καιρός το επόμενο τετραήμερο στις περισσότερες περιοχές της επικράτειας. Εξαιρετικές για την εποχή αναμένεται να είναι οι καιρικές συνθήκες και ανήμερα των Χριστουγέννων, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Συγκεκριμένα, στις 25 του μηνός αναμένονται στα δυτικά λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 και στο Αιγαίο θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 20 βαθμούς και τοπικά στη Κρήτη και τα Δωδεκάνησα έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες

Παρασκευή 22/12

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στις περισσότερες περιοχές. Στη δυτική Ελλάδα, στα βόρεια τμήματα της Μακεδονίας και στην ανατολική νησιωτική χώρα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν στα ανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά το πρωί θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στις περισσότερες περιοχές της χώρας δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στις θαλάσσιες περιοχές οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα πνέουν στο Ιόνιο έως 6 και κυρίως στο νότιο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα κυμανθεί στα βόρεια από 02 έως 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο από 06 έως 19 και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί νωρίς το πρωί τοπικά στα βόρεια ηπειρωτικά.

Σάββατο 23/12

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες. Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας πιθανώς να σημειωθούν τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5, στα νότια 5 με 6 και τις πρώτες πρωινές ώρες πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι στα βόρεια θα επικρατήσουν δυτικοί νοτιοδυτικοί άνεμοι 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φθάσει στα βόρεια τους 15 με 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 17 με 19 βαθμούς και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βορειοδυτικά νωρίς το πρωί θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Παραμονή Χριστουγέννων

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα, κυρίως στη βορειοανατολική χώρα, πιο πυκνές.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι στα ανατολικά και νότια πελάγη έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Χριστούγεννα

Στα δυτικά και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 και στο Αιγαίο θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 20 βαθμούς και τοπικά στη Κρήτη και τα Δωδεκάνησα έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter