Τι θέλει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στο παζάρι;

Τι θέλει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στο παζάρι;

Είναι απλά, δημοκρατικά αλλά όχι αυτονόητα στην Ελλάδα. Οι Εισαγγελείς και οι Δικαστές, είναι Έλληνες πολίτες και όπως προβλέπει το Σύνταγμα, έχουν δικαίωμα άποψης και λόγου. Μπορούν να εκφράζονται για την κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα και να δικαιολογούν την άποψή τους. Οι θεωρίες περί ουδετερότητας και σιωπής, είναι ένας εύκολος τρόπος να κρύβεται η διαφθορά πίσω από φόρμες. Η ουδετερότητα του ανθρώπου της Δικαιοσύνης αφορά το έργο του και την λειτουργία του στα πλαίσια του θεσμού που υπηρετεί και δεν πρέπει να μετατρέπεται σε φίμωτρο. Ακόμη και η άποψη που λέει «δεν έχω πολιτική άποψη» αποτελεί μια πολιτική άποψη και μάλιστα βολική για τις πιο συντηρητικές επιλογές. Το να είναι ξεκομμένος ο λειτουργός της Δικαιοσύνης από την κοινωνία και τους προβληματισμούς της είναι πρακτικά αδύνατο και όταν εκφράζεται ως αντίληψη είναι βαθιά συντηρητικό.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, έχει δικαίωμα να εκφράζει την άποψή της (όπως και κάθε εισαγγελέας) σε συνεντεύξεις, συζητήσεις ή Φόρουμ. Πέρα από το γεγονός ότι αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα, είναι απείρως πιο ειλικρινής συμπεριφορά από αυτή δεκάδων δικαστικών λειτουργών που δεν αντιλαμβάνονται ότι οι εικόνες Αγίων στα γραφεία τους και οι σχέσεις διαπλοκής με τους επιτήδειους της Εκκλησιαστικής διαπλοκής είναι μια παραδοχή μη ουδετερότητας και καταπάτησης των αρχών του Δικαίου.

Η Εισαγγελέας κυρία Αδειλίνη και ο Άρειος Πάγος, έχουν υποχρέωση να απαντούν σε ερωτήματα που προκύπτουν κατά τη διαδικασία του δημόσιου ελέγχου. Η Ελλάδα έχει κληθεί κατ επανάληψη από την Ευρωπαϊκή Ένωση, να συμμορφωθεί με όσα προβλέπονται για την ενημέρωση του κοινωνίας μέσω των δημοσιογράφων. Ο Άρειος Πάγος παρότι είναι ένα από τα λίγα όργανα της Δικαιοσύνης που έχει ορίσει γραφείο Τύπου, η λειτουργία του δεν σχετίζεται με ενημέρωση των δημοσιογράφων, αλλά με έκδοση ανακοινώσεων πολιτικού περιεχομένου. Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση που στρέφεται εναντίον της Ευρωπαίας Εισαγγελέα Λάουρα Κοβέσι.

Από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της η κυρία Αδειλίνη, υπάρχουν πολλά θέματα που αφορούν την Δικαιοσύνη και την ίδια ως ανώτατη Εισαγγελέα και για τα οποία θα έπρεπε να δώσει απαντήσεις. Τι γίνεται με την υπόθεση των υποκλοπών; Γιατί στο έγκλημα των Τεμπών η Δικαιοσύνη φαίνεται ουραγός των αποκαλύψεων και δεν έχει κάνει όσα πρέπει; Σε ό,τι αφορά τα Τέμπη, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου συναντήθηκε με συγγενείς των θυμάτων οι οποίοι ζήτησαν επιτάχυνση και απονομή Δικαιοσύνης και (σύμφωνα με όσα είπαν δημόσια) η κυρία Αδειλίνη τους πρότεινε εγκαρτέρηση και προσφυγή στο Θεό.

Η κυρία Αδειλίνη έπρεπε να απαντήσει σε όλα αυτά με διπλή ευθύνη: του τίτλου που έχει και του σεβασμού που πρέπει να δείχνει στην κοινή γνώμη η οποία ενημερώνεται μέσω των δημοσιογράφων. Δεν το έκανε, αλλά αντιθέτως έκανε τον μεγάλο κόπο να μεταβεί ως το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, όπου εξέφρασε απόψεις σε προστατευμένο περιβάλλον. Επαναλαμβάνω ότι είχε κάθε δικαίωμα να το κάνει, πέρα από την αξιολόγηση που μπορεί να κάνει κάποιος για το συγκεκριμένο Φόρουμ που αποτελεί κάτι σαν πολιτική Βαλκανική Eurovision και κακέκτυπο του Φόρουμ του Νταβός. Μπορεί η κυρία Αδειλίνη να θεωρεί ότι έχει υποχρέωση εξηγήσεων μόνο σε μία μάζωξη που διοργανώνεται από επιχειρηματίες και «παράγοντες», οι οποίοι υπό τον μανδύα της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, ανακυκλώνουν θεωρίες και απονείμουν «διακομματικά» εύσημα, αλλά οι εξηγήσεις πρωτίστως δίνονται στους δημοσιογράφους. Έχει υποχρέωση να τους ενημερώνει απαντώντας ενδεχομένως σε ερωτήσεις που δεν της αρέσουν.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ακολούθησε την τακτική του προκατόχου της Ισίδωρου Ντογιάκου, που επέλεξε πριν ένα χρόνο να τοποθετηθεί κι αυτός στο Φόρουμ και σε φιλικό περιβάλλον, για όσα του καταλόγιζαν, τα οποία φυσικά έμειναν επί της ουσίας αναπάντητα. Αν η κυρία Αδειλίνη ζήλεψε τη δόξα του Ντογιάκου, τότε μάλλον πρέπει να είναι έτοιμη να έχει και την καθόλου τιμητική κατάληξή του, να είναι ο μοναδικός Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου που συγκρίθηκε δημοσίως με τον Κόλλια της Χούντας.

Να ενημερώσει μόνο τους δημοσιογράφους, να περιμένουν κάθε Απρίλη τον απολογισμό στο Φόρουμ των Δελφών , όπου θα επιτυγχάνεται και η αντίστοιχη αγιοποίηση της. Μπορεί να συνδυαστεί και με ευχέλαιο.

ΥΓ Αν η κυρία Αδειλίνη ήθελε να αποκαταστήσει κάποια αδικία ή παρεξήγηση που έγινε σε σχέση με την Μαρία Καρυστιανού, θα μπορούσε να βγάλει εδώ και μήνες μια ανθρώπινη ανακοίνωση για να δηλώσει ότι καταλαβαίνει και να δεσμευτεί για τη διαδικασία στη Δικαιοσύνη. Δεν το έκανε γιατί μάλλον άκουσε τους «συμβούλους» της που την θέλουν να πολιτεύεται και όχι να να απονέμει Δικαιοσύνη.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα Τέμπη: Οργή των συγγενών θυμάτων κατά Αδειλίνη – Τι ειπώθηκε στις συναντήσεις τους (Video)

Ταμείο Ανάκαμψης: Υπό έρευνα η Ελλάδα για στημένους διαγωνισμούς ύψους 2,5 δισ. €

Ηλιούπολη: Στο «κάδρο» το σενάριο οικογενειακής τραγωδίας – «Κλειδί» η καραμπίνα και τα κινητά (Video)

Προκλητικός Μητσοτάκης: «Δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη» για τη γυναικοκτονία έξω από Α.Τ

Κυριάκο θυμήσου όταν το 2016 ζητούσες εκλογές μετά από διπλή ήττα!

Η σκληρή απάντηση Κασσελάκη για το «απολιτίκ κοινό» και η μάχη για την Κεντροαριστερά

Καιρός: Συνεχίζονται οι υψηλές θερμοκρασίες – Πού θα χτυπήσει «κόκκινο» ο υδράργυρος

Ταινίες της εβδομάδας: Το αυτοβιογραφικό δράμα της Βαλέρια Μπρούνι Ταντέσκι

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter