Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι για την ευρωπαϊκή πορεία της Ουκρανίας

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι για την ευρωπαϊκή πορεία της Ουκρανίας

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, επανέλαβε τη θέση, ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει την στηρίζει την Ουκρανία.

Σε συνέχεια των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του περασμένου Δεκεμβρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναβεβαίωσε τη στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή πορεία της Ουκρανίας και στη σύγκληση Διακυβερνητικής Διάσκεψης ΕΕ – Ουκρανίας τον ερχόμενο Ιούνιο, η οποία και θα σηματοδοτήσει την επίσημη έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ουκρανίας με την ΕΕ.

Τέλος, ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε την επίσημη πρόσκληση που του απηύθυνε ο κ. Ζελένσκι να συμμετάσχει στη Διάσκεψη για την Ειρήνη στην Ουκρανία που θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Ιουνίου στην Ελβετία.

H συμφωνία για ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία

Υπενθυμίζεται, ότι τη συμφωνία για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία και τη Μολδαβία ανακοίνωσε το απόγευμα της 14ης Δεκεμβρίου 2023 ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ μετά την αποχώρηση, τότε, του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν από την αίθουσα την ώρα της ψηφοφορίας.

Διαβάστε επίσης:

Κύριε Πιτσιλή, απαντήστε για την εφεύρεση της Ειδικής Αιτιολογίας

Τέμπη: Επιστολή Καρυστιανού σε Μητσοτάκη για το μπάζωμα – Γιατί παρεμβήκατε στο έργο της Δικαιοσύνης και ποιους συγκαλύπτετε;

Πιτσιλιές, βρομιές και Μαφία

Χαλκίδα: Η «εκλεκτή» του Πιτσιλή, η «αλβανική» γραμμή, και ο ρόλος της «Λίνας» – Έτσι δρούσε το κύκλωμα εκβιαστών εφοριακών

Κεχαγιά: Όλες οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι κοστολογημένες

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter