Την ανάπτυξη πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς εξετάζει η Ιαπωνία

Την ανάπτυξη πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς εξετάζει η Ιαπωνία

Το ενδεχόμενο ανάπτυξης 1.000 πυραύλων κρουζ μεγάλου βεληνεκούς για να ενισχύσει την ικανότητά της στην αντεπίθεση κατά της Κίνας εξετάζει η Ιαπωνία.

Έτσι, σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα Yomiuri, το Τόκιο εξετάζει το ενδεχόμενο ανάπτυξης 1.000 πυραύλων κρουζ μεγάλου βεληνεκούς για να ενισχύσει την ικανότητά της στην αντεπίθεση κατά της Κίνας.

Η εφημερίδα, η οποία επικαλείται κυβερνητικές πηγές, αναφέρει ότι οι πύραυλοι θα είναι υπάρχοντα όπλα τροποποιημένα για να επεκτείνουν το βεληνεκές τους από 100 χλμ στα 1.000 χλμ. Επίσης, αναφέρεται ότι τα όπλα, τα οποία θα μπορούν να εκτοξευθούν από πλοία ή αεροσκάφη, θα σταθμεύουν κυρίως γύρω από τα νότια νησιά Νανσέι και θα μπορούν να φτάσουν στις παράκτιες περιοχές της Βόρειας Κορέας και της Κίνας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ιαπωνία, η οποία σταδιακά αλλάζει την αμυντική πολιτικής και «ερμηνεύει» διαφορετικά το μεταπολεμικό Σύνταγμα, που αναφέρει ότι μπορεί να χρησιμοποιεί τον στρατό της μόνο για αυτοάμυνα. Τελευταία εντείνει τις στρατιωτικές της δαπάνες και υιοθετεί μια περισσότερο δυναμική στρατηγική τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, μέχρι σήμερα απέφευγε να αναπτύξει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και όπλα που μπορούν να χτυπήσουν στόχους σε ξένο έδαφος.

Πηγή: BBC, Axios

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter