Την δική του εξωραϊσμένη εικόνα της πραγματικότητας παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Την δική του εξωραϊσμένη εικόνα της πραγματικότητας παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην δική του εξωραϊσμένη εικόνα της πραγματικότητας επέμεινε για μία ακόμη φορά στην εισαγωγική του τοποθέτηση στην συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ προέταξε «την επαναφορά της οικονομίας και της κοινωνίας σε σχεδόν κανονικούς ρυθμούς με παράλληλους υγειονομικούς κανόνες».

Απαλλάσσοντας προκαταβολικά την κυβέρνηση από τις ευθύνες της σημείωσε ότι «μία εξίσωση με δύο καταλυτικούς παράγοντες. Από τη μία πλευρά τους εμβολιασμούς και από την άλλη τη συμπεριφορά των πολιτών, αλλά και του κόσμου της παραγωγής. Είναι ένα στοίχημα που είμαι σίγουρος ότι θα το κερδίσουμε».

Αναφερόμενος στις αυστηρές απαγορεύσεις για τον εορτασμό του Πάσχα σημείωσε ότι «Τα πρώτα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά. Οι περισσότεροι συμπολίτες μας δείχνουν να καταλαβαίνουν τη σημασία της αποφυγής των πασχαλινών μετακινήσεων. Και όλοι υποδέχτηκαν με ωριμότητα και με πειθαρχία το σταδιακό άνοιγμα ορισμένων οικονομικών δραστηριοτήτων. Την ίδια ώρα, η εκστρατεία «Ελευθερία» επεκτείνεται, από αύριο μπαίνουν στη μάχη και οι 30άρηδες. Φτάνουμε τα 3.000.000 εμβολιασμούς. Και αν τηρήσουμε το σχέδιό μας, στα τέλη Μαΐου, μπορούμε να πλησιάσουμε τα 5.000.000».

Αναφέρθηκε στις φοροελαφρύνσεις που ανακοινώθηκαν με την γνωστή του συνθηματολογία: «Αποδίδουμε πίσω στη μεσαία τάξη όσα της στέρησε η προηγούμενη κυβέρνηση. Και ταυτόχρονα με τον σχεδιασμό του αύριο, διορθώνουμε και τις αδικίες του χθες». Δεν παρέλειψε βέβαια να αναφερθεί στην « τελευταία αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της πατρίδας μας που  αποδεικνύει, πιστεὐω, ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Αυτόν εξάλλου υπηρετεί και το νομοσχέδιο για τη διευκόλυνση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας που θα συζητήσουμε σήμερα».

Τέλος σημείωσε ότι «αύριο ολοκληρώνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια με τη συμμετοχή όλων σας και η χώρα υποβάλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και επίσημα το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας». Είναι το σχέδιο που όλη η αντιπολίτευσης έχει καταγγείλει ότι καταρτίστηκε δίχως την συμμετοχή των πολιτικών δυνάμεων και των κοινωνικών φορέων.

Ρόδινη παρουσίασε την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας: «Ήδη ο δείκτης οικονομικού κλίματος στη χώρα ανακάμπτει, καθώς η πραγματική οικονομία διαβλέπει το τέλος αυτής της δοκιμασίας και προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα. Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε το α΄ δίμηνο του 2021, ενώ και οι κατασκευές είναι στο υψηλότερο επίπεδο ακόμη και από την έναρξη της κρίσης, στο τέλος του 2008 αρχές του 2009.

Οι εξαγωγές αναθερμαίνονται, σημειώθηκε μια μικρή βελτίωση στο εξωτερικό ισοζύγιο, και είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι για τα οικονομικά στοιχεία του α΄ τριμήνου του 2021 σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2020».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter