Την πλήρη αποκατάσταση των διπλωματικών τους σχέσεων αποφάσισαν Τουρκία – Ισραήλ

Την πλήρη αποκατάσταση των διπλωματικών τους σχέσεων αποφάσισαν Τουρκία – Ισραήλ

Την πλήρη αποκατάσταση των διπλωματικών τους σχέσεων και την επιστροφή των πρεσβευτών τους αποφάσισαν Ισραήλ και Τουρκία, έπειτα από την σταθερή βελτίωση των διμερών σχέσεων, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη το γραφείο του πρωθυπουργού Γιαΐρ Λαπίντ, διαψεύδοντας το αφήγημα της απομονωμένης Τουρκίας που αναπαρήγαγε το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Η αναβάθμιση των σχέσεων θα συμβάλει στην ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των δύο λαών, την επέκταση των οικονομικών, εμπορικών και πολιτιστικών σχέσεων και την ενίσχυση της περιφερειακής σταθερότητας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου του Ισραήλ.

Παράλληλα, σε ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του πρωθυπουργικού γραφείου στο Twitter αναφέρεται πως «κατόπιν συζήτησης μεταξύ του πρωθυπουγού Γιαΐρ Λαπίντ και του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ισραήλ και Τουρκία αποφάσισαν να αποκαταστήσουν πλήρως τις διπλωματικές τους σχέσεις».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, από την πλευρά του, όπως μεταδίδει το Reuters, ανακοίνωσε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ότι η χώρα του θα διορίσει εκ νέου πρέσβη στο ισραηλινό κράτος.

Υπενθυμίζεται πως οι πρεσβευτές της Τουρκίας και του Ισραήλ στο Τελ Αβίβ και την Άγκυρα, αντίστοιχα, είχαν ανακληθεί το 2018 μετά τον θάνατο 60 Παλαιστινίων διαδηλωτών σε συγκρούσεις στη Γάζα.

Πηγή: Reuters

Διαβάστε επίσης: Και ο Γεραπετρίτης «στον κόσμο του» βλέπει την Τουρκία διπλωματικά απομονωμένη!

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter