To «Barbarian» είναι ένα θρίλερ ιδανικό για τρόμο αλλά και για αρκετή σκέψη

To «Barbarian» είναι ένα θρίλερ ιδανικό για τρόμο αλλά και για αρκετή σκέψη

Στην ερώτηση αν υπάρχει κάποιο καλό θρίλερ που να παίζεται αυτή την εποχή στην τηλεόραση η απάντηση είναι μία: «Barbarian».

Η ταινία του αμερικανού σκηνοθέτη και ηθοποιού Ζακ Κρέγκερ δεν είναι πρόσφατη. Έκανε την πρεμιέρα της στο Comic-Con του San Diego τον Ιούλιο της περασμένης χρονιάς. Η φήμη της ξεκίνησε από εκεί αλλά γιγαντώθηκε χάρη στο word of mouth, με την έξοδο της στις αμερικανικές αίθουσες να συνοδεύεται από επιτυχία (κόστισε γύρω στα 4,5 εκατομμύρια δολάρια και συγκέντρωσε μόνο από το αμερικανικό box office λίγο περισσότερα από 40).

Η πλοκή ξεκινά με μια μοναχική νεαρή γυναίκα, την Τες (Τζορτζίνα Κάμπελ) να φτάνει βράδυ στο Ντιτρόιτ – η επιλογή της ιστορικής «αμερικανικής πρωτεύουσας του αυτοκινήτου» δεν είναι τυχαία- προκειμένου να περάσει από συνέντευξη για δουλειά που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη μέρα. Η Τες έχει νοικιάσει ένα Airbnb σε απομονωμένη περιοχή στα προάστια της πολης αλλά όταν φτάνει εκεί διαπιστώνει ότι ο ίδιος χώρος έχει νοικιαστεί κατά λάθος σε ένα νεαρό άντρα, τον Κιθ (Μπιλ Σκάρσγκαρντ). Όλη η εναρκτήρια σεκάνς είναι ένα υποδειγματικό μάθημα για το πώς χτίζεται το σασπένς μέσω του σφιχτοδεμένου μοντάζ και της χιτσκοκικής αρχής του φαίνεσθαι και του είναι.

Τα ύπουλα στοιχεία τρόμου που τοποθετεί έντεχνα στο σκηνικό ο Κρέγκερ (η επιφυλακτική Τες που βλέπει με λογική καχυποψία τον Κιθ) είναι το ορεκτικό για το κυρίως πιάτο που θα ακολουθήσει. Ένα απρόσμενα απολαυστικό κινηματογραφικό μενού που θα σας αφήσει άναυδους με την θρασύτητα, την ευφυΐα  και τον πολιτικό στοχασμό που ξεκινά από την ρηγκανική Αμερική των 80ς  και φτάνει μέχρι τις εσχατιές της ανθρώπινης φρίκης. Η ταινία προβάλλεται στο Disney+.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter