Το Docville προτείνει | Η πολιτιστική ατζέντα από τις 24-29 Οκτωβρίου

Το Docville προτείνει | Η πολιτιστική ατζέντα από τις 24-29 Οκτωβρίου

Οι επιλογές για έξοδο και πολιτισμό του Docville που δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τις επιλογές που επιβάλλει η κεντρική κατεύθυνση της εποχής. Μουσικά γεγονότα, εικαστικές συναντήσεις, πολιτιστικά events από όλη την Ελλάδα.

Διαβάζοντας ξανά τον Ανατόλ Φρανς

Eνα από τα πλέον σημαντικά δημιουργήματα του Γάλλου αναρχικού και άθεου συγγραφέα Ανατόλ Φρανς, η «Ανταρσία των αγγέλων», στάθηκε πηγή έμπνευσης για την παράσταση που παρουσιάζει η ομάδα ακροβατών και χορευτών κι όμΩς κινείται στο θέατρο Ροές· μια «παρωδία για τη φώτιση» όπως την περιγράφουν. H πρωτότυπη μουσική είναι του Κλέωνα Αντωνίου. Ερμηνεύουν: Νώντας Δαμόπουλος, Αντιγόνη Λινάρδου, Χριστίνα Σουγιουλτζή, Λία Χαμηλοθώρη, Κωνσταντίνος Αργυρίου-Ευαγγελούδης, Πάνος Σολδάτος.

INF0

23-25 & 27-30/10

Στην Πολωνία του 1940

Η Mélody Mourey, μια ταλαντούχα νέα δημιουργός με sold οut παραστάσεις έργων της στο Παρίσι, σκηνοθετεί για το ΚΘΒΕ τα «Τρελά βατράχια». Η νέα παραγωγή του ΚΘΒΕ, ένα έργο ταυτόχρονα κωμικό και τραγικό, πηγάζει από αληθινή ιστορία που είναι άγνωστη στο ευρύ κοινό: στην Πολωνία, όπου αναπτύχθηκε το εμβόλιο κατά του τύφου, το 1940 ένας γιατρός και ο καλύτερός του φίλος επινόησαν ένα έξυπνο σχέδιο γύρω από αυτό το εμβόλιο προκειμένου να αποτρέψουν την απέλαση των κατοίκων ενός χωριού από το ναζιστικό καθεστώς.

INF0

Πρεμιέρα: Τετάρτη 26/10 στις 21.00

«Σπηλιές» στο Κολωνάκι

Η ατομική έκθεση «My caves» του Πάνου Φαμέλη στην Gallery Citronne περιλαμβάνει μια σειρά από τοπιογραφίες και γλυπτά σε αφηρημένες φόρμες. Στην ενότητα αυτή ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί αποκλειστικά μολύβια, γραφίτες, μολυβοκάρβουνα και ξηροπαστέλ σε χαρτί. Τοπία από ορίζοντες και ουρανούς συνδυάζονται με επιτοίχια γλυπτά από χαρτί τα οποία ο καλλιτέχνης ορίζει ως «γλυπτικά σχέδια». Βασικό ερέθισμα για τη δημιουργία της συγκεκριμένης σειράς αποτελούν η μουσική και η ποίηση.

INF0

Εως τις 26/11

Gimme Shelter Film Festival

To Gimme Shelter Film Festival σηκώνει αυλαία με μια διαφορετική κινηματογραφική – συναυλιακή εμπειρία. Στις 24/10 στο Gagarin θα απολαύσουμε το ντοκιμαντέρ «Dio: Dreamers never die» για τον Ronnie James Dio. Μαζί οι Rock ’n’ Roll Children, Wendy Dio, Geoff Tate, Jeff Scott Soto και οι δημιουργοί της ταινίας. Η Wendy Dio μαζί με τους σκηνοθέτες της ταινίας Don Argott & Demian Fenton σε ένα αποκλειστικό video Q&A γεμάτο με λεπτομέρειες και άγνωστες πτυχές, παρασκήνια, ιστορίες από τα γυρίσματα και την αγάπη του Ronnie για την Ελλάδα.

INF0

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00

Drive-in Halloween

Το πρώτο διαδραστικό σινεμά της Ελλάδας, το Cinema Alive, επιστρέφει ύστερα από ένα χρόνο στο καθιερωμένο ραντεβού του Halloween για να ξυπνήσει όλους τους σκοτεινούς σου φόβους σε ένα drive-in horror theme event για έξι μοναδικές παραστάσεις. Σκηνικά βγαλμένα από θρίλερ, 40 ηθοποιοί, jump scares, ειδικά εφέ, θεματικό μενού και spooktacular cocktails περιμένουν τους fans του τρόμου στις στον Ελληνικό Κόσμο – Lunar Space Athens για να ζήσουν την απόλυτη διαδραστική κινηματογραφική εμπειρία. Στις 23/10 προβάλλεται το φιλμ «Το εξπρές των ζωντανών νεκρών» (Train to Busan), στις 28/10 το «Πνεύμα του κακού» (Poltergeist), στις 29/10 η «Καλόγρια» (The nun) και στις 30/10 το «Resident evil: The final chapter».

INF0

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00

Τα νυφικά της Ελλάδας

Περιοδική έκθεση εγκαινιάζεται στο Στασινοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο στο χωριό Στάδιο της Τεγέας, με τίτλο «Νύφες – Παράδοση και μόδα στην Ελλάδα». Ξεκινώντας από τις ελληνικές τοπικές ενδυμασίες του 19ου αιώνα και περνώντας στην ευρωπαϊκή μόδα με μια παρουσίαση νυφικών από τα τέλη του 19ου έως τις αρχές του 21ου αιώνα, οι «Νύφες» φιλοδοξούν να αναδείξουν την ποικιλία των σχημάτων και των διακοσμητικών στοιχείων που παρουσιάζουν τα νυφικά ενδύματα της περιόδου και μέσω αυτής της ποικιλίας την ιδιαίτερη κοινωνική και βιωματική λειτουργία του νυφικού φορέματος. Σε συνδιοργάνωση με το Ιδρυμα Βασίλη Παπαντωνίου.

INF0

Εως 18/12

Οι συναυλίες… εν συντομία

O Steve Turre & οι The MMtrio στο Half Note Jazz Club (24/10 στις 21.30)

Η Ελένη Βιτάλη & ο Παναγιώτης Μάργαρης στο Gazarte Main Stage (24 & 31/10 στις 21.00)

Τα τραγούδια του ’40: Συναυλία με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής και Χορωδία της ΕΡΤ στο θέατρο Ολύμπια (26/10 στις 20.30)

Ο Απόστολος Λεβεντόπουλος πηγαίνει στο Half Note Jazz Club για μια μοναδική συναυλία με τους Γιώργο Κοντραφούρη και Αλέξανδρο Δράκο Κτιστάκη (26/10 στις 21.30)

To Nederlands Blazers Ensemble συναντά την οικογένεια Ξυλούρη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (26/10 στις 20.00)

Η Αγγελική Τουμπανάκη με την ανανεωμένη παράσταση «For women» στο Half Note (27/10 στις 21.30)

Το dark electronic pop act της αθηναϊκής σκηνής, Marva Von Theo, στο Six Dogs (έως 28/10 στις 21.00)

• Οι Polkar στο Σταυρός του Νότου Club για τέσσερις εμφανίσεις (κάθε Σάββατο από 22/10 στις 22.30)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter