Το μαύρο… άσπρο κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την εγκληματικότητα εντός και εκτός αστυνομίας

Το μαύρο… άσπρο κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την εγκληματικότητα εντός και εκτός αστυνομίας

Την επιμονή της κυβέρνησης να διαστρέφει την πραγματική εικόνα και να αγνοεί επιδεικτικά ακόμα και τα στοιχεία της ΕΛΑΣ επιβεβαίωσε την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναπαράγοντας τα όσα παραπλανητικά ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης περί μείωσης της μικρής και μεσαίας εγκληματικότητας παρότι τα ίδια στοιχεία καταγράφουν αύξηση. Επέμεινε παράλληλα και στον σοκαριστικό χαρακτηρισμό της υπόθεσης του βιασμούς 19χρονης από δύο αστυνομικούς στο ΑΤ Ομόνοιας ως «κατάχρηση εξουσίας», ενώ εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το πλήθος εγκληματικών υποθέσεων με εμπλοκή αστυνομικών ως μεμονωμένα περιστατικά.

Δείτε επίσης: Α.Τ. Ομόνοιας: «Γελοίοι και συκοφαντικοί ισχυρισμοί της υπεράσπισης των βιαστών» λέει η δικηγόρος της 19χρονης

Να θυσιάσει ακόμα και τα στοιχεία που έχει δημοσιοποιήσει η ελληνική αστυνομία για την μικρή και μεγάλη εγκληματικότητα αποφάσισε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην εκδήλωση της αστυνομίας, με τον εκπρόσωπό του μία ημέρα μετά να επιβεβαιώνει την επιλογή της κυβέρνησης να παραχαράξει την πραγματική εικόνα, για να εμφανίσει μία άλλη, μαγική που να ταιριάζει με το αφήγημα του νόμου και της τάξης στο οποίο επανέρχεται.

Το documentonews.gr έθιξε το θέμα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών της Πέμπτης, ζητώντας από τον Γιάννη Οικονόμου να εισφέρει τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς από τα δημοσιευμένα στοιχεία της ΕΛΑΣ για τα κακουργήματα και τα πλημμελήματα, προκύπτει σημαντική αύξηση, από 154.476 το 2020 σε 163.570 το 2021. Παράλληλα, ρωτήσαμε για την προκλητική αποστροφή του πρωθυπουργού για «κατάχρηση εξουσίας» στην υπόθεση του βιασμού της 19χρονης από δύο αστυνομικούς μέσα στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας.

«Ο πρωθυπουργός εχθές στην εκδήλωση της αστυνομίας ανέφερε πως “τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν σημαντική μείωση της μικρής και μεσαίας εγκληματικότητας”. Σε ποια στοιχεία αναφέρεστε; Γιατί κατά τα στοιχεία της ΕΛΑΣ φαίνεται αύξηση από το 2020 στο 2021, αν δεν απατώμαι. Επίσης αναφέρθηκε σε κατάχρηση εξουσίας αναφορικά με την υπόθεση του ΑΤ Ομόνοιας και την καταγγελία βιασμού 19χρονης από δύο αστυνομικούς;Υπάρχει κάποια άλλη διάσταση της υπόθεσης που εμείς δεν ξέρουμε ακόμα; Και γενικότερα, υπάρχει ικανοποίηση για το έργο του υπουργού Θεοδωρικάκου στην αστυνομία με τις τελευταίες εξελίξεις, με αρκετές ειδήσεις με εμπλοκή αστυνομικών;» ήταν η πλήρης ερώτηση που έκανε το documentonews.gr στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, με την απάντησή του να προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη.

Αφενός, για την δήθεν μείωση της μικρής και μεγάλης εγκληματικότητας, ο Γ. Οικονόμου επί της ουσίας επικαλέστηκε κατά βάση τις υποθέσεις που έχουν μονοπωλήσει το τηλεοπτικό ενδιαφέρον το τελευταίο διάστημα, αγνοώντας και από τη μεριά του στα στοιχεία της ΕΛΑΣ.

«Πρώτα απ’ όλα, όλα τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι έχει συντελεστεί σημαντική πρόοδος στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας σε όλα τα επίπεδα, και ότι τα περιστατικά της εγκληματικότητας σε όλη την επικράτεια είναι λιγότερα συγκριτικά με το παρελθόν σε μια σειρά από κατηγορίες. Βεβαίως, η μάχη απέναντι στην εγκληματικότητα συνεχίζεται αμείωτη. Η ελληνική αστυνομία έχει επιδείξει τεράστιες επιτυχίες σε υποθέσεις που έχουν συγκλονίσει το πανελλήνιο. Και η ικανοποίηση αφορά συνολικά την απόδοση, προφανώς της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά και το έργο και τη δουλειά που με αυταπάρνηση, με επαγγελματισμό, με συναίσθηση, με αίσθηση της υποχρέωσης και του χρέους απέναντι στην αποστολή τους κάνουν οι Έλληνες αστυνομικοί» ανέφερε, καλύπτοντας έτσι και την ηγεσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Ακόμα πιο σοκαριστικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέλεξε να μην «διορθώσει» τα λεγόμενα Μητσοτάκη περί κατάχρησης εξουσίας στο ΑΤ Ομόνοιας, επιμένοντας στους ισχυρισμούς αυτούς.

«Σε ότι αφορά περιστατικά κατάχρησης εξουσίας ή παραβατικής συμπεριφοράς από ενστόλους, από στελέχη της ελληνικής αστυνομίας, η πολιτεία, το υπουργείο, η κυβέρνησή μας έχει δείξει ότι είμαστε αμείλικτοι. Δεν γίνονται ανεκτά τα περιστατικά αυτά, και εφαρμόζονται άμεσα και γρήγορα οι διαδικασίες που προβλέπονται» αρκέστηκε να αναφέρει, επιβεβαιώνοντας την τακτική «ξεπλύματος» της εγκληματικής πράξης των αστυνομικών από το Μέγαρο Μαξίμου.

Μάλιστα, λίγο αργότερα του τέθηκε ακόμα πιο συγκεκριμένα το γεγονός πως σε όλες τις ζοφερές υποθέσεις των τελευταίων ημερών συναντάται εμπλοκή αστυνομικών, από την Πολυτεχνούπολη με το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, έως την υπόθεση των παιδοβιαστών στα Σεπόλια και στον Κολωνό. Εκεί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέφυγε και πάλι στις «τηλεδίκες» που λαμβάνουν χώρα στους τηλεοπτικούς μας δέκτες τους τελευταίους μήνες, δίνοντας ουσιαστικά μια άλλη διάσταση στην τακτική αυτή των καναλιών να υπερπροβάλουν συγκεκριμένες υποθέσεις.

«Να ξεκινήσουμε καταρχήν από το γεγονός ότι οι υποθέσεις αυτές διεκπεραιώνονται και διαλευκάνονται επειδή ασχολείται η ελληνική αστυνομία. Η ελληνική αστυνομία κάνει υποδειγματικά τη δουλειά της. Υποδειγματικά τη δουλειά της. Αν δεν υπήρχε η ελληνική αστυνομία να κάνει τη δουλειά της θα εξακολουθούσαν να υπάρχουν οι εστίες ανομίας στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου, θα ψάχναμε ακόμα να βρούμε ενόχους για ειδεχθή εγκλήματα που συγκλόνισαν το πανελλήνιο. Αυτή είναι η μεγάλη εικόνα» ανέφερε εισαγωγικά, περιγράφοντας στη συνέχεια την εικόνα αυτή ως απόδειξη πως η αστυνομία «κάνει υποδειγματικά της δουλειά της.

«Η μεγάλη εικόνα είναι ότι έχουμε μία αστυνομία που σε πολύ δύσκολες συνθήκες, σε περιστατικά τα οποία δεν θέλω να πω ότι είναι πρωτόγνωρα, αλλά εν πάση περιπτώσει εμφανίζονται με μεγαλύτερη αγριότητα και μεγαλύτερη συχνότητα εξαιτίας μίας σειράς συνθηκών που έχουν κοινωνικές και κοινωνιολογικές αναφορές, πυκνότερα στις μέρες μας από ότι στο παρελθόν, κάνει υποδειγματικά τη δουλειά της. Αυτό δεν μπορούμε να το προσπερνούμε εύκολα» συνέχισε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, κρατώντας μόλις μία γενική και ανώδυνη αποστροφή για το πλήθος εγκληματικών υποθέσεων με εμπλοκή αστυνομικών.

«Από εκεί και πέρα, οποιοιδήποτε επίορκοι υπάρχουν στην ελληνική αστυνομία που δεν τιμούν τη στολή τους, που δεν τιμούν την αποστολή τους απέναντι στην ελληνική πολιτεία, αντιμετωπίζονται με βάση τους νόμους, τους κανόνες που διέπουν τη λειτουργία της ελληνικής αστυνομίας, και προφανώς δεν μπορούν οι όσοι λίγοι επίορκοι, σε καμία περίπτωση να ρίξουν την οποιαδήποτε σκιά πάνω στη δράση και στην αποτελεσματική λειτουργία της ελληνικής αστυνομίας στην πολύ ουσιαστική της αποστολής, σε θέματα ασφάλειας και τάξης στην ελληνική κοινωνία, σε όλα αυτά που σας περιέγραψα και προηγουμένως» κατέληξε ο Γ. Οικονόμου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter