Το ΝΑΤΟ συνεχάρη ξανά την Τουρκία για τη Μικρασιατική Καταστροφή

Το ΝΑΤΟ συνεχάρη ξανά την Τουρκία για τη Μικρασιατική Καταστροφή

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η ανάρτηση του ΝΑΤΟ και συγκεκριμένα του Νατοϊκού Στρατηγείου Χερσαίων Δυνάμεων, καθώς συνεχάρει την Τουρκία με αφορμή την ημέρα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, γνωστής και ως «Ημέρας Νίκης» που γιορτάζεται στις 30 Αυγούστου, με την οποία τιμάται η νίκη του τουρκικού στρατού επί των ελληνικών δυνάμεων στη μάχη του Ντουμπλουπινάρ το 1922 στη Μικρά Ασία.

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια ανάρτηση είχε κάνει και πέρυσι, προκαλώντας αντίδραση με… χρονοκαθυστέρηση από το υπουργείο Εξωτερικών. Επίσης, όπως είχε γίνει γνωστό, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ το οποίο προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη ανάρτηση άτοπη και απαράδεκτη, με αποτέλεσμα τελικά η ανάρτηση να διαγραφεί.

«Η LANDCOM εύχεται χρόνια πολλά για την Ημέρα της Νίκης και την Ημέρα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στο έθνος που μας φιλοξενεί. Σε αυτήν την πολύ ιδιαίτερη ημέρα, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Τουρκία για τη φιλοξενία τους ως οικοδεσπότες μας εδώ στο LANDCOM» αναφέρει στο μήνυμά της στο Twitter η συμμαχική χερσαία διοίκηση του ΝΑΤΟ και συνεχίζει: «Από την ένταξή της στο ΝΑΤΟ το 1952, η Τουρκία έχει συμμετάσχει σε πολλαπλές επιχειρήσεις και ασκήσεις και πάντα επιδεικνύει τον μεγάλο επαγγελματισμό και την επιμονή των στρατιωτών της. Η Τουρκία και το ΝΑΤΟ είναι πιο δυνατά και ασφαλέστερα μαζί».

Διαβάστε επίσης: Το ΝΑΤΟ συγχαίρει την… «απομονωμένη» Τουρκία για τη Μικρασιατική Καταστροφή

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

«Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Στρατηγείο χερσαίων δυνάμεων του ΝΑΤΟ που εδρεύει στη Σμύρνη, επανέλαβε το ίδιο ατόπημα», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωση του. «Έστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στην Τουρκία για τη νίκη του τουρκικού στρατού, στις 30 Αυγούστου 1922, επί των ελληνικών δυνάμεων στη μάχη του Ντουμπλουπινάρ στη Μικρά Ασία, εκφράζοντας ”ευγνωμοσύνη” στην Τουρκία ”για τη φιλοξενία μας αυτή την ξεχωριστή ημέρα”» σημειώνει η Κουμουνδούρου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «ένα δις εξαμαρτείν που αποδεικνύει τις επιπτώσεις της λογικής του πιστού και δεδομένου συμμάχου που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ στην εξωτερική πολιτική». «Όπως επίσης πολλά λέει και η καθυστέρηση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών να δώσει την πρέπουσα απάντηση, ενώ πέρσι είχε προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Γενικό Γραμματέα της Συμμαχίας, Γενς Στόλντενμπεργκ» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter