«Το όραμα για μια δίκαιη κοινωνία παραμένει κυρίαρχο» – Ο Γιάννης Χουβαρδάς στο Docville την Κυριακή με το Documento 

«Το όραμα για μια δίκαιη κοινωνία παραμένει κυρίαρχο» – Ο Γιάννης Χουβαρδάς στο Docville την Κυριακή με το Documento 

Λίγο πριν από την πρεμιέρα της πρωτοποριακής και κάποτε απαγορευμένης από τους ναζί όπερας «Η άνοδος και η πτώση της πόλης του Μαχαγκόννυ» του Μπέρτολντ Μπρεχτ στην Εθνική Λυρική Σκηνή, η Κατερίνα Αγγελιδάκη μίλησε με τον Γιάννη Χουβαρδά για το απολαυστικά αναφλεγόμενο μπρεχτικό σύμπαν.

Η Ειρήνη Δρίβα πήγε στην πρόβα της παράστασης «Κασέτα» της Λούλας Αναγνωστάκη που ανεβάζει ο Μάνος Καρατζογιάννης και μίλησαν για την σπουδαία συγγραφέα και τις μεγάλες πράξεις που ονειρεύτηκαν οι ήρωες της.

Και νέο «τσιμέντωμα» προ των Προπυλαίων. Το ΥΠΠΟ αγνοεί τις υποδείξεις της UNESCO και επιχειρεί να «φαρδύνει» τα Προπύλαια για να αντιμετωπίσει τις ορδές των επισκεπτών στην Ακρόπολη, σύμφωνα με την παρέμβαση του ελληνικού ICOMOS. Γράφει η Κατερίνα Αγγελιδάκη. 

Για τις δυό Μαρίκες, την Παπαγκίκα και την Νίνου, αλλά και για την περιπλάνηση της γυναίκας στο ελληνικό τραγούδι, έκαναν μια κουβέντα ο συνθέτης Γιώργος Ανδρέου με τον Αντώνη Μποσκοΐτη. Αφορμή η μουσικοθεατρική παράσταση του Ανδρέου και του στιχουργού Οδυσσέα Ιωάννου που έχει τίτλο «Μαρίκα με είπανε – Μαρίκα με βγάλανε». 

 Η Έμυ Ντούρου συνάντησε τον Βρετανοκύπριο συγγραφέα Άλεξ Μιχαηλίδη και συζήτησαν για λογοτεχνία και σινεμά αφού τα βιβλία του θα γίνουν ταινίες, όπου θα παίξει και η καλή του φίλη Ούμα Θέρμαν. 

Ο Ηρακλής Λογοθέτης είδε την παράσταση «Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος» του Ζουζέπ Μαρία Μιρό σε σκηνοθεσία της Ζωής Ξανθοπούλου με τον Αργύρη Ξάφη σε ένα υποκριτικό tour de force.

Ο Κωνσταντίνος Καΐμάκης μας θυμίζει όταν ο Μάρλον Μπράντο συνάντησε το ίνδαλμα του Τσάρλι Τσάπλιν για την ταινία «Η Κόμισσα του Χονγκ Κονγκ». Η εμπειρία ήταν μια τεράστια απογοήτευση. 

Η Έμυ Ντούρου είδε τη σειρά «North water»  που διαδραματίζεται στην απέραντη λευκότητα της Αρκτικής και προβάλλεται αυτόν τον καιρό στο Cinobo και την προτείνει διότι «η πλοκή, ο ρυθμός, οι διάλογοι, οι ερμηνείες και η σκηνοθεσία είναι τόσο καλοδουλεμένα και ολοκληρωμένα, αλλά και τόσο δεμένα μεταξύ τους όσο λίγες φορές έχουμε την ευκαιρία να δούμε σε τηλεοπτική σειρά».

Μια περιπλάνηση στην πολιτισμική ζώνη κάνει αυτή την εβδομάδα ο Γιώργος-Ικαρος Μπαμπασάκης επισημαίνοντας «φυσικά, θεωρώ παρωχημένο πομφόλυγα το «μ αρέσει / δεν μ αρέσει» » και το «de gustibus non disputandum est» όταν έχουμε να κάνουμε με δημιουργίες που προκαλούν εκρήξεις στον κρανίο, που μετατοπίζουν έστω και κατά ένα εκατομμυριοστό της ίντσας τη θέση μας στον κόσμο…»

Μαθήματα ζωγραφικής και ζωής παρέδιδε ο Γιάννης Τσαρούχης στις διαλέξεις που έδωσε ο Γιάννης Τσαρούχης στη Χίο το 1981 και κυκλοφόρησαν σε βιβλίο. Γράφει η Έμυ Ντούρου.  

Ζωές στην αρένα. Γράφει η Χρυσούλα Παπαΐωάννου.

Δείτε επίσης:

«Με σκότωσε το σύστημα που τους ξεπλένει» – Μαθητές με τραγούδι έγιναν η φωνή της Κυριακής έξω από το ΑΤ (Photos-Video)

Αντωνία Ηλία: Εκδόθηκε στην Ελλάδα, μετά από 19 χρόνια, η πρωτοδίκης πρωταγωνίστρια του παραδικαστικού

Ανεβάζει στροφές ο ΣΥΡΙΖΑ – Σε Κρήτη, Αθήνα, Νέα Υόρκη και Αιγαίο ο Κασσελάκης τον Απρίλιο

Ακρίβεια: Μαρτύριο για τους γονείς τα έξοδα των παιδιών – «Θαύμα πώς ζούμε»

Ο Αρβανίτης ξεμπροστιάζει Καρανικόλα μετά την επιχείρηση αντιστροφής της πραγματικότητας (Video)

Σακελλαροπούλου: Βαριά κουβέντα να πω ότι είμαι περήφανη για τη Δικαιοσύνη (Video)

Το περιπολικό δεν είναι ταξί, το ταξί περιμένει να μπεις σπίτι ασφαλής

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter