Το Παίδων Πεντέλης αλλάζει με δωρεά €3,8 εκατ.

Το Παίδων Πεντέλης αλλάζει με δωρεά €3,8 εκατ.

Ανακαίνιση χειρουργείων και κλινικών του νοσοκομείου από το Kaizen Foundation για να επιτελεί απρόσκοπτα τον ρόλο του και να γίνει εύκολα προσβάσιμο από ΑμεΑ

  • Εν συντομία Με την υλική υποστήριξη του Kaizen Foundation το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης ανακαινίζεται και θα είναι εύκολα προσβάσιμο από ΑμεΑ.
  • Γιατί ενδιαφέρει  Αναβαθμισμένες συνθήκες περίθαλψης για δεκάδες χιλιάδες παιδιά.

Στην επικαιρότητα επανήλθε, αλλά για καλό λόγο αυτήν τη φορά, το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σημαντικές ελλείψεις, γεγονός που έθετε εμπόδια στην ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου, ενός από τα λίγα πανελλαδικά που υποδέχονται αποκλειστικά παιδιά ασθενείς. Αυτό το νοσοκομείο, που εξυπηρετεί κάθε χρόνο χιλιάδες παιδιά, όχι μόνο από τη βόρεια Αττική όπου εδρεύει αλλά όλη την Ελλάδα, επέλεξε το Kaizen Foundation, ο νεοσύστατος κοινωφελής οργανισμός που χρηματοδοτείται αποκλειστικά από την εταιρεία Kaizen Gaming, για να προσφέρει δωρεά 3,8 εκατ. ευρώ.

Σε μια εποχή που τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα και το προσωπικό νιώθει ανήσυχο για το μέλλον του, η μεγάλη αυτή δωρεά –από τις μεγαλύτερες που έχουν δοθεί στο ΕΣΥ– ήρθε για να καθησυχάσει και να εξομαλύνει την κατάσταση. Κι αυτό διότι η πρόθεση της δωρήτριας είναι να προβεί σε ανακαίνιση μεγάλης κλίμακας, τη μεγαλύτερη εδώ και 80 χρόνια, ώστε το νοσοκομείο να επιτελεί απρόσκοπτα τον ρόλο του ως ένας από τους πλέον σημαντικούς πόλους για τους μικρούς ασθενείς που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Με τα 3,8 εκατ. ευρώ θα επιτελεστεί ένα μεγάλο έργο εκσυγχρονισμού του Παίδων Πεντέλης που περιλαμβάνει την ανακαίνιση των χειρουργείων, των κλινικών του πρώτου ορόφου, του ισογείου, την προσθήκη συστημάτων πυρασφάλειας καθώς και την ανάπλαση του εξωτερικού του χώρου. Μάλιστα, μόλις τελειώσουν οι εργασίες το νοσοκομείο θα είναι εύκολα προσβάσιμο για ΑμεΑ, δίνοντας επιπλέον δυνατότητα ανθρώπινων εγκαταστάσεων στα παιδιά με κινητικά προβλήματα. Με αυτά τα έργα το Παίδων Πεντέλης θα επανατοποθετηθεί στα κορυφαία της Ελλάδας.

Για να ξεκινήσει το έργο το Kaizen Foundation είχε την υποστήριξη του υπουργείου Υγείας και του διοικητικού προσωπικού του νοσοκομείου. Τα εγκαίνια των εργασιών ανακαίνισης τελέστηκαν πρόσφατα και αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος της χρονιάς. Εχει ληφθεί μέριμνα πάντως, ώστε οι εργασίες, που θα υλοποιηθούν σε τέσσερις διακριτές φάσεις, να μη διαταράξουν τη συνεχή λειτουργία του νοσοκομείου.

Για μια ισότιμη και δίκαιη κοινωνία

Το Kaizen Foundation, που δώρισε 3,8 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του Παίδων Πεντέλης σε σύγχρονο νοσοκομείο, είναι ένα κοινωφελές ίδρυμα με κοινωνικές ευαισθησίες, καθώς αποσκοπεί στην προώθηση μιας κοινωνίας δίκαιης και ισότιμης για όλους. Αυτοί οι στόχοι του δεν είναι τυχαίοι. Το Kaizen Foundation έχει κύρια αποστολή να αποτελέσει φορέα θετικών αλλαγών για κάθε πτυχή της ανθρώπινης ζωής, από τους χώρους της υγείας και της παιδείας μέχρι την παροχή ίσων ευκαιριών για όλους. Επιδιώκει έμπρακτα να θέσει τις βάσεις για ένα πιο βιώσιμο και συμπεριληπτικό μέλλον, έχοντας ως βασικούς πυλώνες δράσης του την κοινωνία, την εκπαίδευση και το περιβάλλον.

Πρόεδρος του Kaizen Foundation είναι ο Πάνος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος μιλώντας στα εγκαίνια των εργασιών ανακαίνισης του Νοσοκομείου Παίδων εξήγησε τη δράση του κοινωφελούς οργανισμού: «Από την πρώτη στιγμή λειτουργίας της η Kaizen Gaming βρίσκεται δίπλα στην κοινωνία. Η ίδρυση του Κaizen Foundation είναι η φυσική εξέλιξη, το επόμενο βήμα που μας επιτρέπει να πραγματοποιήσουμε ενέργειες σε μεγαλύτερη κλίμακα που θα έχουν αντίκτυπο σε διεθνές επίπεδο».

Η δράση του Kaizen Foundation ξεκινάει το 2024 από την Ελλάδα, τη Μάλτα, τη Ρουμανία, την Πορτογαλία και τη Βουλγαρία. Στοχεύει να υποστηρίζει οργανισμούς και δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας σε όποια χώρα δραστηριοποιείται η Kaizen Gaming.

Η Kaizen Gaming δίπλα στην κοινωνία

Η κοινωνική συνεισφορά αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας της Kaizen Gaming, που είναι μια από τις μεγαλύτερες Game Tech εταιρείες στον κόσμο. Εχει παρουσία σε τέσσερις ηπείρους και απασχολεί σήμερα περισσότερους από 2.500 εργαζόμενους ανά τον κόσμο, με την πλειονότητα αυτών να εργάζονται στην Ελλάδα, στα γραφεία της εταιρείας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η Kaizen Gaming συνεχίζει να εξαπλώνεται ταχύτατα σε όλα τα επίπεδα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία αποδεικνύει έμπρακτα το κοινωνικό της πρόσωπο. Στον τομέα της υγείας έχει συνεισφέρει πολλές φορές, ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημικής κρίσης, χορηγώντας ως δωρεά, μεταξύ άλλων, υγειονομικό εξοπλισμό, φορητές ΜΕΘ και απινιδωτές. Παράλληλα, τρέχει σταθερά πολλά προγράμματα για να ενισχύσει αθλητές στις προσπάθειές τους, όπως και να βοηθήσει στην κοινωνική ενσωμάτωση και συμπερίληψη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων κ.ά.

Τώρα η Kaizen Gaming κάνει το επόμενο βήμα στον τομέα της κοινωνικής υπευθυνότητας. Oπως αναφέρει ο συνιδρυτής και CEO της Kaizen Gaming Γιώργος Δασκαλάκης: «Με την ίδρυση του Kaizen Foundation είμαστε σε θέση πλέον να συνεισφέρουμε στην κοινωνία πιο ουσιαστικά από ποτέ. Η εκκίνηση του Foundation έρχεται με τη μεγαλύτερη δωρεά που έχουμε πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα και η οποία θα αλλάξει ριζικά προς το καλύτερο τις ζωές των παιδιών, των οικογενειών και του προσωπικού στο Παίδων Πεντέλης».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter