Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον Οικονόμου για «διατεταγμένη υπηρεσία» – Ζητά εξηγήσεις για τις παρακολουθήσεις

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον Οικονόμου για «διατεταγμένη υπηρεσία» – Ζητά εξηγήσεις για τις παρακολουθήσεις

Εξηγήσεις ζητά με ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για το ποιοι και ποιες εταιρείες εμπλέκονται στην χρήση του λογισμικού παγίδευσης και παρακολούθησης Predator στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα ασκεί σφοδρή κριτική στον κυβερνητικό εκπρόσωπο μετά τις αποκαλύψεις – «βόμβα» κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.

Παράλληλα, κατηγορεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι «προσπαθεί συστηματικά να υποβαθμίσει την υπόθεση και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη».

Το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη καλεί τον Γιάννη Οικονόμου να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των άλλων ευρωβουλευτών από Ουγγαρία, Ισπανία κλπ που επικαλείται ότι φέρεται να έπεσαν θύματα παρακολούθησης, ενώ διαμηνύει πως «η αποκάλυψη της αλήθειας είναι ζήτημα Δημοκρατίας και το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δεν θα κάνει εκπτώσεις».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Κυβέρνηση, αφού πρώτα χρειάστηκε σχεδόν δύο ημέρες για να ξεπεράσει την αμηχανία της μπροστά στην εξαιρετικά σοβαρή διαπίστωση της ειδικής υπηρεσίας του Ευρωκοινοβουλίου ότι μεταξύ διακοσίων και πλέον ευρωβουλευτών, ο μόνος που επιχειρήθηκε να παγιδευτεί το κινητό του ήταν ο Νίκος Ανδρουλάκης, προσπαθεί ήδη συστηματικά να υποβαθμίσει την υπόθεση και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σε διατεταγμένη υπηρεσία είπε ψέμματα ότι δεκάδες άλλοι ευρωβουλευτές έχουν πέσει θύματα των λογισμικών Pegasus και Predator. Επειδή ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής δεν κατέθεσε εικασίες αλλά αποδείξεις, καλούμε τον κ. Οικονόμου να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των άλλων ευρωβουλευτών από Ουγγαρία, Ισπανία κλπ που επικαλείται.

Σήμερα στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η υπόθεση του Νίκου Ανδρουλάκη μόλις άνοιξε. Μετά την πρωτοβουλία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής η κυβέρνηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες αποκάλυψαν αυτά που έκρυβαν τόσους μήνες για τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη.

Καλούμε την κυβέρνηση και τη δικαιοσύνη να ερευνήσουν ποια πρόσωπα και ποιες εταιρείες εμπλέκονται στην χρήση του λογισμικού παγίδευσης και παρακολούθησης Predator στην Ελλάδα.

Η αποκάλυψη της αλήθειας είναι ζήτημα Δημοκρατίας και το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δεν θα κάνει εκπτώσεις».

Ανδρουλάκης: Καταδικαστέα η προσπάθεια της κυβέρνησης να υποβαθμίσει την υπόθεση

«Δεν πληρώνουμε τις μυστικές υπηρεσίες για να μας παρακολουθούν ούτε για να μας πουν ότι δεν μας παρακολουθούν. Τις πληρώνουμε για να πουν ποιοι είναι αυτοί που υπονομεύουν τη Δημοκρατία και τους θεσμούς» τόνισε σε δηλώσεις του, νωρίτερα, στα ΜΜΕ ο Νίκος Ανδρουλάκης ερωτηθείς για την απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του.

Ο Πρόδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ξεκαθάρισε πως «οποιαδήποτε προσπάθεια της Κυβέρνησης ή άλλων κομμάτων να το υποβαθμίσουν, είναι καταδικαστέα & αποδεικνύει ότι κάποιοι δεν καταλαβαίνουν ότι η ποιότητα της Δημοκρατίας δεν είναι ένα δευτερεύον θέμα» και συμπλήρωσε πως «η ποιότητα της Δημοκρατίας είναι πρωτεύον θέμα για το λαό μας που έχει δώσει τεράστιους αγώνες για να έχουμε ελευθερία και Δημοκρατία».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter