Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε διάσωση μεταναστών στο Αιγαίο – Σιγή ιχθύος από το υπουργείο Ναυτιλίας

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε διάσωση μεταναστών στο Αιγαίο – Σιγή ιχθύος από το υπουργείο Ναυτιλίας
Φωτογραφία αρχείου

Νέο γύρο ερωτημάτων για τη στάση του ελληνικού υπουργείου Ναυτιλίας πυροδοτεί ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας που, όπως τονίζει, συμμετείχε σε επιχείρηση διάσωσης μεταναστών, που σημειώθηκε το πρωί τη Δευτέρας. Όλα αυτά στον απόηχο του πολύνεκρου ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου που έχει πυροδοτήσει «καταιγισμό» ερωτημάτων, και από το εξωτερικό, ως προς τις συνθήκες που οδήγησαν στην τραγωδία.

Υπενθυμίζεται πως εντοπίστηκε ιστιοφόρο με 68 ανθρώπους βορειοδυτικά της Λέρου και σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο οι επιβαίνοντες, πρόσφυγες και μετανάστες, παρελήφθησαν από εμπορικό πλοίο που βρέθηκε στο σημείο, ενώ στη συνέχεια μετεπιβιβάστηκαν σε πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος με προορισμό τη Λέρο.

Δείτε επίσης: Συναγερμός με ιστιοφόρο με 68 επιβαίνοντες ανοικτά της Λέρου

Ωστόσο, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι φρεγάτα του Ρωσικού Στόλου, μαζί με φορτηγό πλοίο έκαναν τη διάσωση μεταναστών. Το ελληνικό υπουργείο Ναυτιλίας και το Λιμενικό Σώμα γιατί δεν είπαν τίποτα;

Η είδηση κάνει τον γύρο του διαδικτύου από τις μεγαλύτερες ρωσικές ιστοσελίδες και πρακτορεία όπως το RIA και το Interfax.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας όπως δημοσιεύεται στο Militaire.gr:

Η φρεγάτα Admiral Gorshkov και το πλοίο Pizhma (φορτηγό πλοίο υπό ρωσική σημαία) διέσωσαν επιβάτες ενός πλοίου σε κίνδυνο που έφερε σημαίες Γερμανίας και Ελλάδας στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Τα πληρώματα της φρεγάτας Admiral Gorshkov του Βόρειου Στόλου, που ανήκει στο μόνιμο απόσπασμα του Ρωσικού Ναυτικού στη Μεσόγειο Θάλασσα και του φορτηγού πλοίου Pizhma, το οποίο συνόδευε, διέσωσαν 68 επιβάτες του ξένου πλοίου Avalon που βρισκόταν σε κίνδυνο στα ελληνικά χωρικά ύδατα χθες το βράδυ.

Η φρεγάτα Admiral Gorshkov πλέοντας στο Νότιο Αιγαίο με προορισμό το λιμάνι Tartus της Συρίας ήταν η πρώτη που έλαβε σήμα κινδύνου από το γιοτ Avalon, μετά το οποίο άλλαξε πορεία και κατευθύνθηκε στην περιοχή κινδύνου.

Η αποστολή διάσωσης στέφθηκε με επιτυχία. Άτομα από το ναυαγισμένο σκάφος απομακρύνθηκαν στο πλοίο Pizhma, όπου τους παρασχέθηκε ιατρική περίθαλψη και μεταφέρθηκαν στον κόλπο της Καλύμνου για να παραδοθούν στην Ελληνική Ακτοφυλακή.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter