Τόκιο 2020 – Ημέρα 7η: Άδειο το βάθρο, ελπίδες με Κορακάκη, Ντούσκο

Τόκιο 2020 – Ημέρα 7η: Άδειο το βάθρο, ελπίδες με Κορακάκη, Ντούσκο

Σκόνταψαν στα τελευταία βήματα πριν το βάθρο τα δίδυμα Στέφανου Τσιτσιπά – Μαρίας Σάκκαρη στο τένις και Χριστίνας Μπούρμπου – Μαρία Κυρίδου στην κωπηλασία. Η αναζήτηση του πρώτου ελληνικού μεταλλίου συνεχίζεται, με τη συμπλήρωση μίας εβδομάδας Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο.

Οι 20χρονες Μπούρμπου Μ.Κυρίδου δεν μπόρεσαν να επαναλάβουν την εκπληκτική εμφάνιση του ημιτελικού και τερμάτισαν στην 5η θέση στον τελικό της δικώπου, με χρόνο 6:57.11, χωρίς να παίξουν ρόλο στην κούρσα. Το πλήρωμα της Νέας Ζηλανδίας κατέκτησε την πρωτιά.

Ωστόσο, ο Στέφανος Ντούσκος προκρίθηκε με την καλύτερη επίδοση (6:41.61) στον αυριανό τελικό του σκιφ και άφησε υποσχέσεις για βάθρο. Ο αγώνας αρχίζει στις 3:45. «Ο Στέφανος απέκλεισε τον παγκόσμιο πρωταθλητή και θα είναι κοντά στα μετάλλια», είπε ο Ομοσπονδιακός προπονητής μας, Τζοβάνι Ποστιλιόνε. «Είναι ένας σιωπηλός εργάτης, επαγγελματίας στο πνεύμα».

Η Αννέτα Κυρίδου αποκλείστηκε στον δικό της ημιτελικό στο ίδιο αγώνισμα, όπου τερμάτισε 6η με 7:40.81. Θα αγωνιστεί αύριο στον μικρό τελικό.

Οι ΤσιτσιπάςΣάκκαρη ηττήθηκαν στον προημιτελικό του μικτού διπλού από το ντουέτο της Αυστραλίας, Τζον Πιρς και Άσλεϊ Μπάρτι και έμειναν έξω από τις μάχες των μεταλλίων: 4-6, 6-4, 6-10. Νωρίτερα είχαν αποκλειστεί και στο ατομικό.

Η Εθνική ανδρών πόλο συνέχισε την αήττητη πορεία της με μία πολύ δύσκολη νίκη, επί της επικίνδυνης Ιαπωνίας. Το τελικό 10-9 διαμορφώθηκε 32 δευτερόλεπτα πριν το τέλος με γκολ του Στέλιου Αργυρόπουλου στον παίκτη παραπάνω. Η ελληνική ομάδα εξασφάλισε την παρουσία της στα προημιτελικά της ερχόμενης Τετάρτης, με άγνωστο ακόμη αντίπαλο. Τα υπόλοιπα γκολ πέτυχαν οι Γεννηδουνιάς 3, Καπότσης 3, Σκουμπάκης, Μουρίκης, Κολόμβος.

Η Άννα Κορακάκη ξεκίνησε με εξαιρετική εμφάνιση την υπεράσπιση του Ολυμπιακού τίτλου που κατέκτησε στο Ρίο στα 25μ σπορ πιστόλι. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ολοκλήρωσε τις βολές ακριβείας με επίδοση 294/300, δεύτερη πίσω από τη Σέρβα Αρούνοβιτς. Η Κορακάκη είχε 98/100 στην πρώτη, 100/100 στη δεύτερη και 96/100 στην τρίτη.

Η συμμετοχή στον τελικό θα κριθεί αύριο μετά τον προκριματικό γύρο ταχείας βολής. Εάν η Κορακάκη βρεθεί στην πρώτη οκτάδα, θα περάσει στον ημιτελικό και εκεί μετά από πέντε βολές θα έχει την ευκαιρία, αν βρεθεί μέσα στην τετράδα, να διεκδικήσει ένα μετάλλιο. Ο τελικός θα ξεκινήσει στις 8 το πρωί.

Σε τροχιά μεταλλίων βρίσκονται οι χάλκινοι Ολυμπιονίκες του Ρίο Παύλος Καγιαλής και Παναγιώτης Μάντης στην κλάση 470 της ιστιοπλοΐας. Μετά την ολοκλήρωση της τέταρτης ιστιοδρομίας (από τις 10+1), το ελληνικό δίδυμο βρίσκεται στην 5η θέση της γενικής κατάταξης, σε απόσταση αναπνοής από την τριάδα που προπορεύεται.

Η Βασιλεία Καραχάλιου υποχώρησε στην 9η θέση με 79 βαθμούς ποινής μετά την έβδομη και όγδοη κούρσα στα Laser Radial. Ο Βύρων Κοκκαλάνης ολοκλήρωσε τον αγώνα του στα RS:X στην 11η θέση και δεν θα συμμετάσχει στον αγώνα των μεταλλίων.

Στην ίδια κατηγορία, η Κατερίνα Δίβαρη έμεινε 19η στην τελική κατάταξη. Ο Γιάννης Μιτάκης βρίσκεται 11ος στα Finn μετά τις πρώτες έξι ιστιοδρομίες, με 44 βαθμούς ποινής.

Το πλήρωμα των 470 στις γυναίκες, Αριάδνη Σπανάκη και Αιμιλία Τσουλφά, βρίσκεται στη 17η θέση με 39 βαθμούς ποινής μετά από τέσσερις ιστιοδρομίες.

Το ελληνικό κουαρτέτο στη μικτή σκυταλοδρομία 4x100, με τους Απόστολο Χρήστου, Κώστα Μερετσόλια και τις Άννα Ντουντουνάκη, Νόρα Δράκου, κατετάγη 11η με 3:44.77 και δεν μπόρεσε να περάσει στον τελικό. Πέτυχε όμως νέο πανελλήνιο ρεκόρ.

Αύριο θα πέσει στην πισίνα με πολλές ελπίδες διάκρισης ο Κρίστιαν Γκολομέεφ στον προκριματικό των 50μ ελεύθερο, στο αγώνισμα όπου είχε κατακτήσει ασημένιο μετάλλιο στο τελευταίο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Θα δοκιμάσει την τύχη της επίσης η ομάδα των 4x100 μ μικτής με τους Βαγγέλη Μακρυγιάννη, Κώστα Μερετσόλια, Ανδρέα Βαζαίο και Απόστολο Χρήστου.

Η 47χρονη τοξοβόλος Ευαγγελία Ψάρρα προηγήθηκε στον αγώνα της με την Λιν Τσία-Εν από την Κινεζική Ταϊπέι, αλλά δεν άντεξε και ηττήθηκε με 6-4, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από τις «32».

Η Παρασκευή είναι η μέρα έναρξης των αγώνων του στίβου, με δύο ελληνικές συμμετοχές. Στο τριπλούν, γύρω στις 1μμ, η Βούλα Παπαχρήστου θα διεκδικήσει πρόκριση στον τελικό, όπου το –δύσκολο- όριο είναι 14,40 μ.  Νωρίτερα, η Ραφαέλα Σπανουδάκη θα συμμετάσχει στις πρωινές σειρές των 100μ. γύρω στις 6:15.

Τα 10.000 μ. ανδρών, που γίνονται χωρίς προκριματικό, θα είναι ο πρώτος τελικός του στίβου, αύριο στις 14:30.

Το θέμα της ημέρας στο Τόκιο ήταν το κρούσμα Covid-19 του Αμερικανού επικοντιστή Σαμ Κέντρικς, που αποκλείστηκε από τους Αγώνες. Ωστόσο, μαζί του μπήκαν σε καραντίνα δεκάδες Αυστραλοί αθλητές στίβου, αφού ένας από αυτούς ήταν αποδεδειγμένα σε στενή επαφή με τον Κέντρικς. Κυκλοφόρησε μάλιστα και σενάριο που θέλει ολόκληρη την αυστραλιανή ομάδα στίβου να αποκλείεται από τους Αγώνες.

Σήμερα η τοπική κυβέρνηση του Τόκιο ανακοίνωσε 3.865 νέα κρούσματα Covid-19 (έναντι 3.167 χθες), τα περισσότερα από την ημέρα που ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί αγώνες, αλλά και από την έναρξη της πανδημίας.

Τα ημερήσια κρούσματα στην Ιαπωνία ξεπέρασαν σήμερα τις 9.500, ρεκόρ στην ασιατική χώρα, από την ημέρα που ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter