Ολυμπιακοί Αγώνες – Τόκιο 2020: Πέμπτος ο Γκολομέεβ στα 50μ ελεύθερο

Ολυμπιακοί Αγώνες – Τόκιο 2020: Πέμπτος ο Γκολομέεβ στα 50μ ελεύθερο

Εκτός μεταλλίων έμεινε ο Κρίστιαν Γκολομέεβ στην «κούρσα της μίας ανάσας» στο κολύμπι. Ο Έλληνας αθλητής τερμάτισε στην 5η θέση των 50 μ ελεύθερο με χρόνο 21.64 και δεν μπόρεσε να δικαιώσει το αποτέλεσμα των προκριματικών και των ημιτελικών, όπου πέτυχε την τρίτη καλύτερη επίδοση.

Ο Γκολομέεβ «κόλλησε» στην εκκίνηση -που πάντοτε ήταν η αχίλλειος πτέρνα του- και κάλυψε την απόσταση σε 21.72, ενώ είχε κάνει 21.60 στον ημιτελικό.

Ο ασυναγώνιστος Αμερικανος Κέιλεμπ Ντρέσελ κέρδισε, όπως αναμενόταν, με επίδοση 21.07. Ο Γάλλος Φλοράν Μανοντού ήταν δεύτερος με 21.55 και ο Βραζιλιάνος Μπρούνο Φράτους τρίτος με 21.57. Ο Αμερικανός Μάικλ Άντριου τερμάτισε τέταρτος με 21.60, ενώ ο Γκολομέεβ μοιράστηκε την πέμπτη θέση με τον Βρετανό Μπεν Πράουντ.

«Ομολογώ ότι είμαι λίγο απογοητευμένος, αλλά δεν είναι μικρό πράγμα η πέμπτη θέση σε Ολυμπιακούς Αγωνες. Στενοχωρήθηκα όταν βγήκα από το νερό και είδα ότι ήμουν πέμπτος», είπε ο Γκολομέεβ λίγα λεπτά μετά την κούρσα.

«Μάλλον πιέστηκα λίγο παραπάνω από όσο έπρεπε. Κοιτάζω από τώρα την επόμενη Ολυμπιάδα. Πρέπει να διορθώσω κάποια πραγματάκια. Εντάξει, συνεχίζουμε, όλα καλά…».

Αυτή ήταν η πρώτη συμμετοχή Έλληνα κολυμβητή σε τελικό από το 2004. Η Ελλάδα δεν έχει κερδίσει ποτέ μετάλλιο στην πισίνα, αφού τα μοναδικά της μετάλλια στην κολύμβηση είναι στη θάλασσα: το 1896 στην Αθήνα με αρκετούς αθλητές και το 2016 στο Ρίο με τον Σπύρο Γιαννιώτη.

Η Αυστραλέζα Έμα ΜακΚίον κέρδισε το αντίστοιχο αγώνισμα στις γυναίκες με χρόνο 23.81, μπροστά από τη Σουηδέζα Σγιέστρεμ (24.07) και τη Δανέζα Μπλούμε (24.21).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter