Ολυμπιακοί Αγώνες – Τόκιο 2020: Πέμπτος ο Γκολομέεβ στα 50μ ελεύθερο

Εκτός μεταλλίων έμεινε ο Κρίστιαν Γκολομέεβ στην «κούρσα της μίας ανάσας» στο κολύμπι. Ο Έλληνας αθλητής τερμάτισε στην 5η θέση των 50 μ ελεύθερο με χρόνο 21.64 και δεν μπόρεσε να δικαιώσει το αποτέλεσμα των προκριματικών και των ημιτελικών, όπου πέτυχε την τρίτη καλύτερη επίδοση.

Ο Γκολομέεβ «κόλλησε» στην εκκίνηση -που πάντοτε ήταν η αχίλλειος πτέρνα του- και κάλυψε την απόσταση σε 21.72, ενώ είχε κάνει 21.60 στον ημιτελικό.

Ο ασυναγώνιστος Αμερικανος Κέιλεμπ Ντρέσελ κέρδισε, όπως αναμενόταν, με επίδοση 21.07. Ο Γάλλος Φλοράν Μανοντού ήταν δεύτερος με 21.55 και ο Βραζιλιάνος Μπρούνο Φράτους τρίτος με 21.57. Ο Αμερικανός Μάικλ Άντριου τερμάτισε τέταρτος με 21.60, ενώ ο Γκολομέεβ μοιράστηκε την πέμπτη θέση με τον Βρετανό Μπεν Πράουντ.

«Ομολογώ ότι είμαι λίγο απογοητευμένος, αλλά δεν είναι μικρό πράγμα η πέμπτη θέση σε Ολυμπιακούς Αγωνες. Στενοχωρήθηκα όταν βγήκα από το νερό και είδα ότι ήμουν πέμπτος», είπε ο Γκολομέεβ λίγα λεπτά μετά την κούρσα.

«Μάλλον πιέστηκα λίγο παραπάνω από όσο έπρεπε. Κοιτάζω από τώρα την επόμενη Ολυμπιάδα. Πρέπει να διορθώσω κάποια πραγματάκια. Εντάξει, συνεχίζουμε, όλα καλά…».

Αυτή ήταν η πρώτη συμμετοχή Έλληνα κολυμβητή σε τελικό από το 2004. Η Ελλάδα δεν έχει κερδίσει ποτέ μετάλλιο στην πισίνα, αφού τα μοναδικά της μετάλλια στην κολύμβηση είναι στη θάλασσα: το 1896 στην Αθήνα με αρκετούς αθλητές και το 2016 στο Ρίο με τον Σπύρο Γιαννιώτη.

Η Αυστραλέζα Έμα ΜακΚίον κέρδισε το αντίστοιχο αγώνισμα στις γυναίκες με χρόνο 23.81, μπροστά από τη Σουηδέζα Σγιέστρεμ (24.07) και τη Δανέζα Μπλούμε (24.21).