Τον ΣΚΑΪ ζήλεψε ο Βορίδης και λέει ότι… φταίμε εμείς για τις τιμές (Video)

Τον ΣΚΑΪ ζήλεψε ο Βορίδης και λέει ότι… φταίμε εμείς για τις τιμές (Video)

Μετά τα 4 τοστ και τις 4 φέτες ζαμπόν που μας πρότεινε ο ΣΚΑΪ για να τραφεί μια οικογένεια, ήρθε η στιγμή του Μάκη Βορίδη -υπουργού Επικρατείας – που μας μάλωσε από τον ANT1 και μας ζήτησε ως καταναλωτές να στηρίξουμε τη μείωση των τιμών και να ψωνίζουμε από τα πιο φθηνά καταστήματα. Να υπάρχει σύμπραξη με τους καταναλωτές, είπε ο Μάκης Βορίδης και θεώρησε ότι οι εταιρείες αν πέσουν οι πωλήσεις τους μέσα στη βδομάδα θα προσαρμόσουν τις τιμές.

Και όλα αυτά τα λέει όταν για τουλάχιστον δύο χρόνια η κυβέρνησή του -του Κυριάκου Μητσοτάκη–  έχει αφήσει την κερδοσκοπία και την αισχροκέρδεια αχαλίνωτη.

Διαβάστε επίσης: Ακούστηκε και αυτό στον ΣΚΑΪ: Με τέσσερα τοστ χορταίνει μια οικογένεια (Video)

Ίσως για τον υπουργό Επικρατείας ο κόσμος από τις «λαϊκές συνοικίες» που ψάχνει κέρματα στο πορτοφόλι όταν πηγαίνει στις λαϊκές αγορές, να ψωνίζει κατά την άποψή του από το ακριβότερο σούπερ μάρκετ ή πηγαίνει στο Ψυχικό.

Δεν ξέρει πως όλα τα σούπερ μάρκετ είναι αλυσίδες και οι τιμές συχνά αν όχι πάντα ανελαστικές και στα ίδια επίπεδα.

Συνέχεια του θράσους

Άντλησε προσωπικά βιώματα από τη μνήμη του από τότε που σπούδαζε στο εξωτερικό. Τότε, λέει κορόιδευε τον κόσμο που πήγαινε να πάρει μια φέτα καρπούζι.

Αλλά ο κ. Βορίδης εμπνεύσθηκε από τον Δημήτρη Οικονόμου σύμφωνα με τον οποίο πετάμε τις φέτες ζαμπόν και επανέλαβε ότι δεν πρέπει να παίρνουμε το καρπούζι και να πετάμε το μισό.

Μαθήματα λαϊκισμού

Προχώρησε ωστόσο και σε ένα μάθημα κατά του λαϊκισμού που λέει -κατά την άποψή του- πως ο καταναλωτής είναι αδύναμος. Με απλά λόγια για την ακρίβεια της αγοράς φταίνε οι πολίτες και όχι η κυβέρνηση

Ας του πει κάποιος πως ο καταναλωτής είναι δυνατός και συχνά κατεβαίνει στους δρόμους και απαξιώνεται.

Απλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αχαλίνωτη και έχει αφήσει την αισχροκέρδεια να περάσει στο κόκκινο και να μας πουλάει μείωση τιμών κατά 5% σαν επιτυχία όταν τα σούπερ μάρκετ αυξάνουν αστρονομικά τα έσοδά τους.

Η κοροϊδία πάει σύννεφο!

Διαβάστε επίσης:

O Άδωνης Γεωργιάδης… νομιμοποιεί το «φακελάκι» στους γιατρούς και το φορολογεί! (Audio)

«Κολόμβος» ο Ανδρουλάκης: Ανακαλύπτει εκ των υστέρων τους «δορυφόρους» του Μητσοτάκη

Αγρότες σε Μητσοτάκη: «Έχετε σχέδιο ή να φύγουμε γκαρσόνια στη Γερμανία;» (Video)

Μεσαιωνικές απόψεις από τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ για τον γάμο ομοφύλων (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter