Τουρκία: Ισχυρή έκρηξη ανατολικά της Κωνσταντινούπολης – Τουλάχιστον 10 τραυματίες – Οι αρχικές εκτιμήσεις (Video)

Τουρκία: Ισχυρή έκρηξη ανατολικά της Κωνσταντινούπολης – Τουλάχιστον 10 τραυματίες – Οι αρχικές εκτιμήσεις (Video)

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε μια σιταποθήκη στο λιμάνι Ντεριντζέ το μεσημέρι της Δευτέρας, ανατολικά της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ από την έκρηξη τραυματίστηκαν τουλάχιστον 10 άνθρωποι, ενώ πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει την περιοχή. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν καταστεί σαφή τα αίτια της έκρηξης κοντά στα σιλό του Τουρκικού Οργανισμού Σιτηρών (TMO). Η έκρηξη συνέβη στις 14:40 και η έρευνα της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη, μετέδωσε το TRT.

Την ίδια ώρα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως εκρήξεις ακούγονται και σε εργοστάσιο χημικών στη βιομηχανική ζώνη Veliköy στην περιοχή Çerkezköy του Tekirdağ.

Η στιγμή της έκρηξης:

Ο κυβερνήτης Γιαβούζ ανέφερε πως:

«Οι αρχικές εκτιμήσεις δείχνουν ότι μια έκρηξη σημειώθηκε λόγω συμπίεσης σκόνης σίτου κατά τη μεταφορά σίτου από ένα πλοίο στο σιλό».

«Όπως μας είπαν είναι τεχνικά πιθανό να συμβεί μια έκρηξη λόγω συμπίεσης σκόνης σίτου, αλλά ερευνούμε κάθε πιθανή αιτία», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, τόνισε πως δύο από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Το τουρκικό υπουργείο Μεταφορών ανέφερε ότι κανένα πλοίο δεν υπέστη ζημιές από την έκρηξη.

«Νομίζαμε ότι έγινε σεισμός»

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής, Zeki Aygün, η έκρηξη ήταν τόσο μεγάλη που νόμιζαν ότι έγινε σεισμός.  Συγκεκριμένα, είπε: «Ανησυχούσαμε ότι έγινε ένας σεισμός με μεγάλο θόρυβο, μετά μάθαμε ότι υπήρξε έκρηξη. Το περιστατικό έλαβε χώρα εξ ολοκλήρου σε μια περιοχή ​25 μέτρα. Το περιστατικό ήταν σοβαρό αλλά τοπικά. Αδειάζουν το σιτάρι με κουτάλες, υπάρχει κανείς από κάτω; Υπάρχουν περίπου 40 σιλό εδώ, 2 από αυτά εξερράγησαν».

Ο Επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ömer İslamoğlu, δήλωσε: «Γνωρίζουμε ότι έχουμε 5 τραυματίες, τους στείλαμε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρα. Επί του παρόντος, τους βλέπουμε ελαφρά τραυματισμένους, ένας από αυτούς φαίνεται να είναι πιο σοβαρά. Δεν έχουμε καμία πληροφορία για την αιτία της έκρηξης ακόμα».

Ένα εργοστάσιο στο Tekirdag τυλίχθηκε στις φλόγες

Σύμφωνα με το CNN Turk πυρκαγιά ξέσπασε σε χημικό εργοστάσιο στην οργανωμένη βιομηχανική ζώνη Veliköy στην περιοχή Çerkezköy του Tekirdağ.

Ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούσαν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, ομάδες της αστυνομίας έπαιρναν μέτρα ασφαλείας στη γύρω περιοχή, ενώ εκρήξεις σημειώνονταν κατά διαστήματα στη φωτιά που κάλυπτε τον ουρανό με καπνό.

Οι ομάδες αύξησαν τα μέτρα τους για το ενδεχόμενο εξάπλωσης της πυρκαγιάς σε άλλα εργοστάσια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter