Τουρκία: Ανέλαβε και ο Γκιουλέρ το υπουργείο Άμυνας

Τουρκία: Ανέλαβε και ο Γκιουλέρ το υπουργείο Άμυνας
Πηγή: Twitter

Ο νέος Υπουργός Άμυνας της Γιασάρ Γκιουλέρ ανέλαβε τα καθήκοντα του από τον προκάτοχό του Χουλουσί Ακάρ οποίος κατείχε τη θέση από τις 10 Ιουλίου του 2018.

Στην τελετή παράδοσης παραλαβής που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε ότι «προσπαθήσαμε να εκπληρώσουμε το καθήκον που αρχίσαμε τον Ιούλιο του 2018 με μεγάλη προσπάθεια όσο μπορούσαμε χωρίς να προκαλέσουμε κανένα πρόβλημα στον Πρόεδρό μας».

«Ολοκληρώσαμε αυτό το καθήκον με την τιμή του μετώπου μας. Διανύουμε μια ιστορική περίοδο. Διανύουμε μια περίοδο κατά την οποία οι παγκόσμιες και περιφερειακές εξελίξεις συνεχίζονται αδιάκοπα. Αντιμετωπίζουμε αυξημένους κινδύνους, απειλές και κινδύνους γύρω μας. Δουλέψαμε και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί με επιμονή και αποφασιστικότητα» συνέχισε ο Ακάρ.

«Υπό την ηγεσία του Προέδρου μας, η Τουρκία έχει γίνει υποκείμενο. Κατά συνέπεια, οι ευθύνες του καθήκοντος έχουν αυξηθεί. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, του οποίου τα καθήκοντα και οι ευθύνες έχουν αυξηθεί με τη νέα δομή του, έχει πραγματοποιήσει τις πιο αποτελεσματικές επιχειρήσεις και ασκήσεις στην ιστορία της Δημοκρατίας. Τα σύνορά μας έχουν προστατευθεί, κανείς δεν πρέπει να έχει αμφιβολίες γι’ αυτό» συμπλήρωσε ο Ακάρ.

Συνεχίζοντας επεσήμανε ότι «εκτεταμένες επιχειρήσεις έχουν διεξαχθεί στην Τουρκία και πέραν των συνόρων και θα συνεχίσουν να διεξάγονται. Έχουμε εισέλθει σε μέρη που λέγεται ότι είναι απροσπέλαστα, έχουμε σκαρφαλώσει σε μέρη που δεν μπορούσαν να σκαρφαλώσουν και έχουμε φτάσει σε μέρη που λέγεται ότι είναι απρόσιτα. Ενώ η εγχώρια τρομοκρατία έχει τερματιστεί, οι επιθέσεις κατά της Τουρκίας από την άλλη πλευρά των συνόρων έχουν εξαλειφθεί».

«Εργαστήκαμε, υποστηρίξαμε και θα συνεχίσουμε την υποστήριξή μας για την απελευθέρωση του Καραμπάχ, της πατρίδας του Αζερμπαϊτζάν, με την οποία έχουμε την κατανόηση δύο κρατών και ενός έθνους» πρόσθεσε επίσης.

Ο απερχόμενος Υπουργός Άμυνας κατέληξε λέγοντας ότι «η Τουρκία έχει αναλάβει αποτελεσματικό, σημαντικό, εποικοδομητικό και προσανατολισμένο στη λύση ρόλο στη φάση προετοιμασίας της συμφωνίας για την αποστολή σιτηρών. Εκτός από όλες αυτές τις δραστηριότητες των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, αντιμετωπίσαμε την καταστροφή από το σεισμό στις 6 Φεβρουαρίου. Το υπουργείο μας έχει κινητοποιήσει όλα τα μέσα του δουλεύοντας ώμο με ώμο, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου μας, και το έργο συνεχίζεται. Το έργο στην περιοχή θα συνεχιστεί μέχρι την ομαλοποίηση και κανένας από τους σεισμοπαθείς μας δεν είναι μόνος του».

Ο πρώην Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού και νέος Υπουργός Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ από την πλευρά του ευχαρίστησε τον προκάτοχο του «για το αρμονικό εργασιακό περιβάλλον που δημιούργησε με τους συναδέλφους του κατά τη διάρκεια της θητείας του. Οι πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρατε για το κράτος και το έθνος κατά τη διάρκεια της θητείας σας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν θα ξεχαστούν ποτέ και θα τις θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη».

Πηγή: AFP, Euronews

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter