Τουρκικό δημοσίευμα: Θέμα αποστρατιωτικοποίησης νησιών στο ΝΑΤΟ θα βάλει ο Ερντογάν

Τουρκικό δημοσίευμα: Θέμα αποστρατιωτικοποίησης νησιών στο ΝΑΤΟ θα βάλει ο Ερντογάν

Την πρόθεση του Τούρκου προέδρου να εμπλέξει τη Συμμαχία καταγγέλοντας στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ την Ελλάδα για τη στρατιωτικοποίηση των νησιών αποκαλύπτει τουρκική εφημερίδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Τούρκος πρόεδρος πάει στη συνάντηση με δύο βασικά θέματα στην ατζέντα του, τα ελληνοτουρκικά και το ζήτημα ένταξης Σουηδίας και Φινλανδίας.

Όπως αναφέρει η Sabah, υπό τον τίτλο «Απόβαση με ντοκουμέντα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ», ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα δημοσιοποιήσει στους κόλπους της Συμμαχίας υποτιθέμενα ντοκουμέντα που έχει συλλέξει η κυβέρνησή του, τα οποία κατά την Άγκυρα «αποδεικνύουν» πως η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί τα νησιά, παραβιάζοντας τις συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων και ότι τα επισκέπτονται ανώτεροι αξιωματούχοι.

Η Sabah μιλά για «προκλητικές επισκέψεις του υφυπουργού Άμυνας της Ελλάδας», Νίκου Χαρδαλιά, τονίζοντας ότι δεν θα έπρεπε να γίνονται.

Ο Τούρκος Πρόεδρος σκοπεύει να θέσει στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και το θέμα της Σουηδίας και της Φινλανδίας, οι οποίες, όπως υποστηρίζει, στηρίζουν την τρομοκρατία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter