Τραγωδία στα Τέμπη: 26 οι νεκροί από τη σφοδρή σύγκρουση τρένων – 85 τραυματίες (Videos – Photos)

Τραγωδία στα Τέμπη: 26 οι νεκροί από τη σφοδρή σύγκρουση τρένων – 85 τραυματίες (Videos – Photos)

Αυξήθηκε ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων από τη σιδηδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, 26 επιβάτες έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε 85.

Οι υπόλοιποι επιβάτες της αμαξοστοιχείας είναι καλά στην υγεία τους και μεταφέρονται με λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, ο κ. Βαθρακογιάννης ανακοίνωσε ότι οι σοροί μεταφέρονται σε νοσοκομεία της Λάρισας ώστε να λάβει χώρα η διαδικασία ταυτοποίησής τους.

Η νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής

Συνεχίζεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού και διάσωσης με συνολικά 150 πυροσβέστες και 40 ασθενοφόρα. Το έργο τους συνδράμουν 32 αστυνομικοί με 15 περιπολικά. Λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης, στο έργο απεγκλωβισμού συνδράσμουν γερανοφόρα. Στους 26 ανέρχονται οι νεκροί, ενώ 85 τραυματίες έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία. Οι υπόλοιποι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους και μεταφέρονται στη Θεσσαλονίκη. Οι σοροί μεταφέρονται σε νοσοκομεία στη Λάρισα για να ακολουθήσει η διαδικασία ταυτοποίησης.

Στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας νοσηλεύονται 60 τραυματίες, εκ των οποίων οι 25 σε σοβαρή κατάσταση. Παράλληλα, ελαφρά τραυματισμένοι προσήλθαν 10 επιβάτες στο ΑΧΕΠΑ, 5 στο «Γεννηματάς» και άλλοι 5 στο Νοσοκομείο Κατερίνης.

Η διαδικασία απεγκλωβισμού βρίσκεται σε εξέλιξη και διεξάγεται σε δύσκολες συνθήκες λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος. Γερανοφόρα οχήματα και μηχανουργοί σπεύδουν στο σημείο. Στα Τέμπη μεταφέρονται και γερανοφόρα οχήματα από την Αθήνα, για να συνδράμουν στις επιχειρήσεις που διεξάγονται στα συντρίμμια.

Διαβάστε σχετικά: Τραγωδία στα Τέμπη: Σύγκρουση τρένων με νεκρούς και δεκάδες τραυματίες (Videos)

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη – Η ανακοίνωση της Hellenic Train

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Μαρτυρίες επιβατών – «Ακούστηκε μπαμ, το τρένο ήταν γεμάτο» (Videos)

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη – Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Τα βαγόνια 1 και 2 δεν υπάρχουν»

Το χρονικό της τραγωδίας

Αμαξοστοιχία που εκτελούσε δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, συγκρούστηκε με άλλο επιβατικό τρένο, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Η Hellenic Τrain ανακοίνωσε ότι την ώρα της σύγκρουσης επέβαιναν στην αμαξοστοιχία 350 επιβάτες.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, η 8η ΕΜΑΚ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας και συνολικά 30 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και γιατροί απο Λάρισα, Βόλο και Θεσσαλονίκη. Μετά από εντολή του Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας άνοιξαν τα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας για να παραλάβουν τους τραυματίες, κάποιοι εκ των οποίων μεταφέρθηκαν και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Επιπρόσθετα, σε επιφυλακή για να υποδεχθεί τυχόν τραυματίες βρίσκεται και το νοσοκομείο Κατερίνης.

Στη Λάρισα μετέβη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και στο σημείο της σύγκρουσης ο ΓΓ του υπουργείου Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς, όπως και ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Επιβάτες της αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη περιγράφουν τις στιγμές από τη σφοδρή σύγκρουση στην ιστοσελίδα onlarissa.gr.

«Είχαμε σταματήσει, θα είχαμε μία ώρα καθυστέρηση γιατί ήταν μπροστά άλλο τρένο…», είπε σοκαρισμένη μία επιβάτιδα. «Ακούστηκε ένα μπαμ… τι να πω δεν ξέρω… δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε… το τρένο ήταν γεμάτο…», ανέφερε άλλος επιβάτης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter