Τραγωδία στα Tέμπη: Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Μαρκόπουλος αρνήθηκε να παραλάβει εξώδικο από επιζήσασα

Τραγωδία στα Tέμπη: Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Μαρκόπουλος αρνήθηκε να παραλάβει εξώδικο από επιζήσασα

Από τις 10 η ώρα το πρωί βρισκόταν στην Βουλή δικαστικός επιμελητής για να παραδώσει το εξώδικο της επιζήσασας από το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, Ευδοκίας Τσαγκλή στον πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την διερεύνηση της τραγωδίας στα Τέμπη, Δημήτριο Μαρκόπουλο. Η εξώδικη διαμαρτυρία απευθύνεται στον ίδιο τον πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής, Δημήτριο Μαρκόπουλο στον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστο Σταικούρα και την Πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων κ. Ιωάννα Τσιαπαρίκου.

Δείτε επίσης: Ξέφυγε (και πάλι) ο Μαρκόπουλος στην Εξεταστική: Στοχοποιεί τον εφέτη – ανακριτή Λάρισας

Το εξώδικο της κ. Τσαγκλή ζητά μεταξύ άλλων σημαντικών μαρτύρων για την διαλεύκανση της υπόθεσης, να κληθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως μάρτυρας στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής ως κορυφή του κράτους αλλά και ο κ. Τριαντόπουλος, «ο οποίος βρισκόταν διαρκώς μετά το συμβάν στην Λάρισα και γνωρίζει ποιος και γιατί αποφάσισε την συγκεκριμένη επιχείρηση αλλοίωσης στοιχείων». Ακόμη ζητά να διωχθούν για ψευδορκία οι κύριοι Καραμανλής, Τερεζάκης, Καραβάκης, Πατέρας και η κυρία Τσιαπαρίγου.

Παρά το γεγονός πως η επιτροπή είχε διακόψει, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος δεν δέχτηκε να του επιδοθεί το εξώδικο και σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε να του αποσταλεί στο πολιτικό του γραφείο, παρεμποδίζοντας έτσι τις νόμιμες διαδικασίες.

Στο φυλάκιο έξω από τη Βουλή απαγορεύτηκε η είσοδος στον δικαστικό επιμελητή, με πρόφαση πως ο κ. Μαρκόπουλος βρισκόταν εντός της εν εξελίξει επιτροπής. Ωστόσο το εξώδικο θα μπορούσε να επιδοθεί στην γραμματεία της εξεταστικής είτε να θυροκολληθεί στην αίθουσα της εξεταστικής ή ακόμα και στο γραφείο του κόμματος.

Το εξώδικο απευθύνεται στον πρόεδρο της επιτροπής και φυσικά θα είχε διαφορετική βαρύτητα να επιδοθεί στην αίθουσα διεξαγωγής της. Σκοπός του εξωδίκου ήταν να προληφθεί η εξέλιξη που όπως φαίνεται είχε ήδη προαποφασιστεί, παρόλα αυτά καθώς φαίνεται η φρουρά είχε εντολή να μην επιτρέψει καμία τέτοια ενέργεια.

Μετά και από αυτές τις εξελίξεις είναι προφανές πως αυτή η έκβαση ήταν προσχεδιασμένη και αποσκοπούσε στην συνήθη τακτική της κυβέρνησης να αποσιωπά και να στρέφει τις εξελίξεις υπέρ της, επιβεβαιώνοντας τα σενάρια για συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη.

Όλα τα αιτήματα του εξωδίκου της Ευδοκίας Τσαγκλή:

-Να θεσπιστούν άμεσα Εθνικοί Κανόνες Ασφαλείας στον Σιδηρόδρομο.

-Αφού διαβιβαστεί η ενοποιημένη δικογραφία από τον Εφέτη Ανακριτή Λάρισας, όπως έχει ήδη ζητηθεί, να αποκτήσουν πρόσβαση και λογικό χρόνο για μελέτη όλα τα μέλη της επιτροπής, ώστε να μπορέσουν να κατανοήσουν τα πολυσύνθετα και πολύπλοκα στοιχεία της υπόθεσης.

-Αντί να έρθει το άδοξο τέλος της επιτροπής σήμερα, ακριβώς για να προηγηθούν τα ανωτέρω, να γίνει μια παύση.

-Να κληθούν τουλάχιστον οι εξής σημαντικοί μάρτυρες:

Ο κ. Γενηδούνιας λόγω ιδιότητας ως πρώην πρόεδρος των μηχανοδηγών, ο κ. Τσαλίδης λόγω ιδιότητας και λόγω σχετικής επιστολής που έχω αναφέρει, ο κ. Σπηλιόπουλος λόγω ιδιότητας και λόγω σχετικής επιστολής που έχω αναφέρει, ο κ. Κατσιούλης λόγω σαφούς προειδοποίησης για ότι συνέβη και λόγω της κατάθεσης του στην ευρωπαία εισαγγελία, όπως άλλωστε επιβεβαιώθηκε με στοιχεία, ο κ. Τριαντόπουλος ως υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ στα πλαίσια του επιτελικού κράτους, ο οποίος βρισκόταν διαρκώς μετά το συμβάν στην Λάρισα και γνωρίζει ποιος και γιατί αποφάσισε την συγκεκριμένη επιχείρηση αλλοίωσης στοιχείων, ο κ. Μητσοτάκης ως κορυφή του επιτελικού κράτους. Και παραμένω φυσικά η ιδία στην διάθεση σας για κατάθεση ανά πάσα στιγμή.

-Να διωχθούν για ψευδορκία οι μάρτυρες:

Καραμανλής, Τερεζάκης, Καραβάκης, Τσιαπαρίκου, Πατέρας.

-Να μεριμνήσετε ώστε να επανδρωθεί πλήρως η Επιτροπή Διερεύνησης Σιδηροδρομικών και Αεροπορικών Ατυχημάτων και να υποβληθεί το συντομότερο και το δικό της Πόρισμα ενώπιον της Επιτροπής.

-Να σταματήσετε το πολιτικό θέατρο που υποθάλπει τα εγκλήματα που οφείλονται στον νεποτισμό, τη διαφθορά και το πελατειακό σύστημα, των οποίων ακριβώς τα αποτελέσματα διερευνάτε.

Δείτε επίσης:

Νέα συγκάλυψη στην Εξεταστική για τα Τέμπη: Απερρίφθη από τη ΝΔ το αίτημα να διερευνηθεί για ψευδορκία ο Καραμανλής

Μαρία Καρυστιανού: Η «μάνα των Τεμπών» που έκανε την Ευρώπη να δακρύσει

Επιζήσας στην Εξεταστική: «Δεν υπάρχει δικλείδα ασφαλείας για το πώς δύο τρένα μπαίνουν σε αντίθετη γραμμή»

ΣΥΡΙΖΑ: Να καταθέσει στην Εξεταστική ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που είχε προειδοποιήσει τον Καραμανλή

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter