Τραμπ: Έφεση στη δικαστική απόφαση για το πρόστιμο των 355 εκατ. δολαρίων

Τραμπ: Έφεση στη δικαστική απόφαση για το πρόστιμο των 355 εκατ. δολαρίων

Ο Ντόναλντ Τραμπ αμφισβητεί τη δικαστική απόφαση ότι διόγκωσε την αξία των ακινήτων του, για να λάβει ευνοϊκά επιτόκια δανείων και ασφάλισης, καθώς μεγάλωνε την οικονομική του «αυτοκρατορία». Έτσι, άσκησε έφεση στην απόφαση βάσει της οποίας του επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 354,9 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς και περιορισμοί στην επιχειρηματική δραστηριότητά του στη Νέα Υόρκη.

Η νομική αμφισβήτηση ήρθε λιγότερο από δύο εβδομάδες αφότου ο δικαστής, Άρθουρ Ένγκορον, διέταξε τον Τραμπ να καταβάλει περισσότερα από 450 εκατομμύρια δολάρια σε πρόστιμα και τόκους για τις δόλιες επιχειρηματικές πρακτικές του.

Επιπλέον, ο Ένγκορον απαγόρευσε στον Τραμπ για τρία χρόνια να διευθύνει επιχείρηση στη Νέα Υόρκη ή να υποβάλει αίτηση για δάνεια από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που είναι εγγεγραμμένα στην πολιτεία.

Τα 355 εκατομμύρια δολάρια είναι τεράστιος αριθμός, ακόμη και για έναν δισεκατομμυριούχο. Οι νομικοί εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν ότι η απόφαση του δικαστηρίου θα βλάψει πολύ τον πλούτο του πρώην προέδρου.

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, η συνολική καθαρή περιουσία του Τραμπ ανέρχεται σε 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά είναι ασαφές πόσα μετρητά διαθέτει. Αυτό σημαίνει ότι ένα πρόστιμο 354,9 εκατομμυρίων δολαρίων θα αφαιρούσε περίπου το 14-17% των χρημάτων του. Ο ίδιος, τον Απρίλιο του 2023, ανέφερε σε μια κατάθεσή του ότι έχει περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια σε ρευστά περιουσιακά στοιχεία.

Από την πλευρά του, ο Τραμπ αρνείται ότι έχει διαπράξει οτιδήποτε επιλήψιμο. Οι δύο γιοι του, ο Ντοναλντ Τζούνιορ και ο Έρικ, αναμένεται επίσης να ασκήσουν έφεση στην απόφαση του Ένγκορον, με την οποία τους επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 4 εκατ. δολαρίων στον καθένα και τους απαγορεύτηκε να διευθύνουν εταιρείες στη Νέα Υόρκη για δύο χρόνια.

Δείτε επίσης: Όταν ο Μιλέι συνάντησε τον Τραμπ: «Ήσουν υπέροχος πρόεδρος, πρέπει να ξαναβγείς» (Video)

ΗΠΑ: Υπέκυψε ο στρατιώτης που αυτοπυρπολήθηκε μπροστά στην πρεσβεία του Ισραήλ

Το ΝΑΤΟ επιθυμεί κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία με χτυπήματα F-16 εντός της Ρωσίας;

Ουγγαρία: Δίνει το «πράσινο φως» μέσω Βουλής για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Μαυρίκιος: Σε καραντίνα 3.000 επιβάτες κρουαζιερόπλοιου – Φόβοι για ξέσπασμα χολέρας

Νέα ερωτήματα για την φον ντερ Λάιεν: Συναντάται περισσότερο με Γερμανούς επιχειρηματίες;

Μοχάμεντ Στάγεχ: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Παλαιστίνης – Τι σηματοδοτεί αυτή η εξέλιξη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter