Τρίπολη: Μπουλντόζες και …ραβδολόγος για τον χαμένο θησαυρό – Γιατί σταμάτησε η ανασκαφή (Video & Photos)

Τρίπολη: Μπουλντόζες και …ραβδολόγος για τον χαμένο θησαυρό – Γιατί σταμάτησε η ανασκαφή (Video & Photos)

Το αποφάσισαν και το έκαναν. Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, την Τρίτη 29 Αυγούστου ξεκίνησαν οι ανασκαφές στην πλατεία Άρεως για τον χαμένο θησαυρό, σύμφωνα με την απόφαση που είχε ληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2016 από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης.

Πολύ νωρίς το πρωί της Τρίτης η Αστυνομία απέκλεισε τον χώρο πίσω από τη μαρμάρινη βρύση στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στην Τρίπολη και δεν αφήνει κανέναν να πλησιάσει, εκτός, φυσικά, από το συνεργείο του Δήμου. Περί τις 10:00 η Αρχαιολογία, ο Δήμος και η Αστυνομία περίμεναν ένα μεγάλο σκαπτικό μηχάνημα, προκειμένου να ξεκινήσει την ανασκαφή. Στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί και πολλοί πολίτες, οι οποίοι περιμένουν να δουν τι θα συμβεί.

Έως τις 10:00 πάντως, τίποτα δεν είχε βρεθεί από τον θησαυρό, ο οποίος περιλαμβάνει, σύμφωνα με τις προσδοκίες, χρυσό και πολύτιμα αντικείμενα μεγάλης αξίας.

«Εκεί που σκάβουν, υπάρχουν μόνο τουαλέτες»

Το ασυνήθιστο, οπωσδήποτε, γεγονός, έχει ιντριγκάρει πολλούς Τρικαλινούς, οι οποίοι βρίσκονται στον χώρο της ανασκαφής, για την οποία ο καθένας τους έχει την άποψή του. Όπως λένε, εκεί όπου σκάβουν τα συνεργεία, δεν υπάρχει τίποτε άλλο παρά ένας βόθρος. Άλλοι λένε ότι τις λίρες συνηθίζεται να τις θάβουν στο ένα μέτρο. Ακόμη, όπως μάθαμε, εκείνοι που αναζητούν τον θησαυρό δεν έχουν επιβαρυνθεί με τα έξοδα για την ανασκαφή.

Ώρα 11:00

Ένα ακόμα μεγαλύτερο σκαπτικό μηχάνημα, με μεγαλύτερη τσάπα, προστίθεται στις «δυνάμεις» της ανασκαφικής ομάδας. Πάντως έως αυτή την ώρα, τα ευρήματα περιορίζονται σε μπάζα και σιδερόβεργες, όπως και πλακάκια από τις τουαλέτες που είχαν «χωθεί», δείγματα του τι αφήνει «προίκα» στο πάρκο μας ένα εργο όταν τελειώνει ή όταν θάβεται. Μέχρι στιγμής, επιβεβαιώνονται οι πολίτες που έκαναν λόγο για τις τουαλέτες από νωρίς το πρωί.

Στη «μάχη» και ραβδολόγος!

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο έχει σπεύσει και ειδικός ραβδολόγος, η ράβδος του οποίου μέχρι στιγμής έχει δώσει σήμα για σίδηρο και όχι για χρυσό. Λίγο μετά τις 11:10 βρέθηκε πολύ παλιό καζανάκι.

Ο δασάρχης βρέθηκε στον χώρο της ανασκαφής, σε περίπτωση που θα δινόταν παράταση στα έργα. Τελικώς, όλα σταμάτησαν στις 13:00.
Πηγή: arcadiaportal

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter