Τρίζουν τα ρουλεμάν του Μαξίμου

Τρίζουν τα ρουλεμάν του Μαξίμου

Ότι ο μηχανισμός του  Μαξίμου έχει δυσλειτουργίες, το αντιλαμβάνονται πλέον από  τους αρθρογράφους των φιλοκυβερνητικών Μέσων Ενημέρωσης, μέχρι και τον σεφ του Μεγάρου (μεγάλη η χάρη και η κοτοσαλάτα του). Δεν αναφέρομαι στην ταραχή που δικαίως υπάρχει γιατί από τους πρώτους μήνες της δεύτερης τετραετίας Μητσοτάκη τα πράγματα δεν επιδέχονται ούτε δημοσκοπική ούτε επικοινωνιακή βελτίωση. Αναφέρομαι στα πιο εσωτερικά του μηχανισμού. Στα ρουλεμάν που λέει και ένας καλός φίλος. Τα ρουλεμάν λοιπόν τρίζουν παρότι καλολαδωμένα και τα γρανάζια αγκομαχούν. Αιτία δεν είναι ούτε οι αγρότες που έχουν βάλει μπρος τα τρακτέρ, ούτε οι καταδίκες της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην Ευρώπη, ούτε οι κινητοποιήσεις των φοιτητών.

Κάτω από την σκέπη του κυβερνητικού Μεγάρου και πάνω από το γραφείο του Μητσοτάκη γίνεται πόλεμος. Στην αρχή ήταν μια ανησυχία που τροφοδοτήθηκε από τις φήμες ότι ο ανιψιός Γρηγόρης Δημητριάδης, ενδέχεται να επιστρέψει παρά τω Μητσοτάκη εξαιτίας της αρρυθμίας και των προβλημάτων που βαραίνουν επικίνδυνα την κυβέρνηση. Στη συνέχεια τα πράγματα πέρασαν από την ψιθυρολογία σε αναστεναγμούς, όταν διέρρευσε φωτογραφία του Μητσοτάκη να τρώει στο Κολωνάκι με τον ανιψιό. «Να τα μας έρχεται» αναφώνησαν στο Μέγαρο.

Πριν από μερικές μέρες  ήρθε μια ανάρτηση του Δημητριάδη στα social media που δείχνει μια σκακιέρα πάνω από την οποία είναι σκυμμένος προγραμματίζοντας τις κινήσεις του. «Μήνυμα» αποφάνθηκαν οι ενδιαφερόμενοι και οι Ιζνογκούντ του συστήματος που θέλουν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη. Σου λέει για να βγάζει μετά από καιρό ο Δημητριάδης σκακιέρα, δεν θέλει να δείξει ότι είναι ο Κασπάροφ του Κολωνακίου, μάλλον κινήσεις τακτικής υπονοεί. Είναι να μην έχεις τη μύγα. Το κακό τρίτωσε, όταν ο ανιψιός εμφανίστηκε δημόσια στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Τσιόδρα. Πόσο πιο κοντά στο Μαξίμου να πάει δηλαδή; 

Σε αυτό το χρονικό σημείο, άρχισαν να τρίζουν τα ρουλεμάν που σας έλεγα και να χτυπάνε τα πιστόνια. Ο μηχανισμός άρχισε να δουλεύει στο φουλ, όχι για να σώσει τον Μητσοτάκη από την κατάσταση που βρίσκεται, αλλά για να αποτρέψει πιθανότητα επανόδου του Δημητριάδη. Δημιουργήθηκε όπως μου λένε ένα ετερόκλητο μπλοκ περί τον Σταύρο Παπασταύρου, για να αποτρέψει το χειρότερο. Είναι δε τέτοια η απόγνωση, που σχεδιάζουν να βάλουν από την πίσω πόρτα στο Μαξίμου, τον Γιώργο Μυλωνάκη μόνο και μόνο για να πουν ότι καλύφθηκε το κενό. Το σχέδιο, όπως ίσως υποθέτουν όσοι γνωρίζουν τη γεωγραφία του Μαξίμου και την ιστορία του Παπασταύρου, έχει την ευλογία της Υψηλοτάτης. Εκτός και αν χρησιμοποιούν το όνομά της επί ματαίω.

Διαβάστε επίσης: Γρηγόρης Δημητριάδης: Η αινιγματική ανάρτηση με τη σκακιέρα και το μήνυμα

Αγωνία Μητσοτάκη για να αποτραπεί το καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου

Αθλιότητα Μαρκόπουλου κατά Καλογεροπούλου: Την αποκάλεσε «γιουσουφάκι» επειδή στριμώχτηκε από τις ερωτήσεις (Video)

Στέφανος Κασσελάκης: Στις κούτες εδώ και 5 μήνες τα κλιματιστικά που δώρισε – «Ανάλγητη η κυβέρνηση»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter