Τσίπρας: «Αφελής, επικίνδυνη και επιζήμια η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη»

Τσίπρας: «Αφελής, επικίνδυνη και επιζήμια η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη»

Μηνύματα προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και προς το εσωτερικό του κόμματος έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σε σημερινή του συνέντευξη στο newsbomb.gr.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στην ιστοσελίδα και έδωσε το στίγμα της επόμενης ημέρας τόσο για την αντιπολίτευση που θα ακολουθήσει το κόμμα του όσο και για τις εξελίξεις στον νέο ΣΥΡΙΖΑ.

Ασκώντας δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αφιέρωσε μεγάλο μέρος της συνέντευξης στην εξωτερική πολιτική, υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων με τις εν κρυπτώ αποστολές όπλων στην Ουκρανία και την αύξηση της έντασης με την Τουρκία. Έθεσε μάλιστα το εξής ερώτημα προς τον πρωθυπουργό: Πόσο βαθιά μας εμπλέκει σε έναν πόλεμο; Και τι κινδύνους εγκυμονεί η απόφαση του να δώσει βαρύ οπλισμό και τεθωρακισμένα στην Ουκρανία;

«Για πρώτη φορά η χώρα είχε Ι.Χ. εξωτερική πολιτική. Μονοπρόσωπη» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «έχω τη αίσθηση ότι πολλές φορές ούτε ο υπουργός Εξωτερικών δεν συμμετέχει» στη χάραξη πολιτικής. Όπως σχολίασε, η Γερμανία βάζει την Ελλάδα να στείλει τα παραπάνω όπλα καθώς δεν θέλει να εμπλακεί τόσο σκληρά στον πόλεμο.

«Εμείς να εμπλακούμε; Γινόμαστε πιόνι στη γεωπολιτική σκακιέρα άλλων δυνάμεων. Αυτή ήταν η εξωτερική πολιτική της χώρας; Αυτές είναι μονοπρόσωπες αποφάσεις που εγκυμονούν κινδύνους» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτήρισε επίσης την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης «αφελή, επικίνδυνη και επιζήμια» και τονίζει ότι οι επιλογές του Μαξίμου μετέτρεψαν την Ελλάδα από πυλώνα σταθερότητας σε «προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης απέναντι στην Ανατολή».

«Η Ελλάδα από την στρατηγική του πυλώνα ασφάλειας μεταξύ λαών και πολιτισμών σε ένα σταυροδρόμι της Ανατολικής Μεσογείου έχει περάσει σε άλλο δόγμα και αυτή η στρατηγική ήταν στρατηγική Καραμανλή, στρατηγική Αν. Παπανδρέου, στρατηγική Σημίτη στρατηγική Κώστα Καραμανλή και τώρα έχουμε περάσει ξαφνικά στρατηγική Παπάγου. “Το προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης απέναντι στην Ανατολή”. Που στην Ανατολή είναι και η Τουρκία μεν αλλά είναι και η Ρωσία είναι το Ιράν είναι η Κίνα. Ήταν αυτή πολιτική της χώρας;» σχολιάζει ο Αλέξης Τσίπρας.

«Χειρότερη η ακρίβεια από τα μνημόνια»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την ακρίβεια χειρότερη από εκείνη των μνημονίων, καταλόγισε ιδεολογικές εμμονές στην κυβέρνηση και επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε την διάταξη για την φορολόγηση των κερδών των παρόχων ενέργειας γιατί η κυβέρνηση ουσιαστικά επιχείρησε να εμφανίσει μειωμένα τα υπερκέρδη των εταιριών.

«Δεν αναγνωρίζω τις τάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει επίσης πεπεισμένος για την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, επαναφέρει τον στόχο της προοδευτικής διακυβέρνησης από τις πρώτες κάλπες της απλής αναλογικής, ενώ απαντά στην θέση Ανδρουλάκη ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν θα κάνει πρωθυπουργό ούτε τον Μητσοτάκη ούτε τον Τσίπρα» λέγοντας: «Τον Τσίπρα δεν θα τον κάνει πρωθυπουργό ο κ. Ανδρουλάκης, θα τον κάνει ο ελληνικός λαός».

Παράλληλα, με αφορμή την ολοκλήρωση των διαδικασιών στο εσωτερικό του κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε «δεν αναγνωρίζω, δεν σκέφτομαι και δεν με απασχολεί η έννοια των ομάδων και των τάσεων στον τρόπο που θα δουλέψουμε από εδώ και στο εξής. Το μεγαλύτερο καλό που έχουν να κάνουν για το κόμμα όλες οι τάσεις και τα ρεύματα είναι είτε να ανασχηματιστούν, είτε να ανασυντεθούν, είτε να αυτοκαταργηθούν».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε τέλος και στη συνάντηση Ερντογάν – Μητσοτάκη μετά την οποία ότι ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε καθησυχαστικός δηλώνοντας ουσιαστικά ότι θα έχουμε ήρεμο καλοκαίρι και «δεν πέρασαν 15 ημέρες και βρισκόμαστε σε κλιμάκωση μιας έντασης που δεν ξέρουμε που θα οδηγήσει».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter