Τσίπρας: Διπλωματικό Βατερλό Μητσοτάκη στο ΝΑΤΟ – Θα γυρνούσα με τα πόδια αν ήμουν πρωθυπουργός (Video)

Τσίπρας: Διπλωματικό Βατερλό Μητσοτάκη στο ΝΑΤΟ – Θα γυρνούσα με τα πόδια αν ήμουν πρωθυπουργός (Video)

Για δεινή διπλωματική ήττα της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας και εξέφρασε την βαθιά ανησυχία του για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.

«Η Ελλάδα τα δίνει όλα στους Αμερικανούς, δίνει όπλα στην Ουκρανία και την ίδια στιγμή οι Αμερικανοί εξοπλίζουν με αμερικανικά αεροσκάφη την Τουρκία για να κάνει υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και τόνισε ότι «αυτά που είδαμε στη Σύνοδο πρέπει να μας ανησυχήσουν. Ήταν διπλωματικό Βατερλό για τις ελληνικές θέσεις».

Ο Αλέξης Τσίπρας μεταξύ άλλων διερωτήθηκε: «Κάποιοι δεν τολμάνε να πουν την αλήθεια. Είναι ικανοποιημένοι που ήρθη το εμπάργκο όπλων Σουηδίας – Φινλανδίας στην Τουρκία;» και συνέχισε λέγοντας πως «Ο πήχης μας είναι ότι ο Ερντογάν δεν έθεσε θέμα αμφισβήτησης των ελληνικών νησιών; Είναι δυνατόν να δηλώνουμε ικανοποιημένοι που δεν έθεσε σήμερα κυριαρχίας ελληνικών νησιών;».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «η ανησυχία μας εδράζεται σε πολύ σοβαρά δεδομένα. Ιστορική καμπή μετά το 2016 και το πραξικόπημα της Τουρκίας, η απόλυτη στήριξη της Δύσης στην Τουρκία παρά το γεγονός ότι εδώ καιρό εκφράζει μία ακραία αναθεωρητική ρητορική, αμφισβητώντας την κυριαρχία των ελληνικών νησιών».

«Είχαμε δεινή διπλωματική ήττα χτες. Αν είχαμε το “Τουρκοαιγαίο” επί πρωθυπουργίας μου, θα γυρνούσα με τα πόδια από τη Μαδρίτη» ανέφερε και τόνισε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη βαδίζει από «Βατερλό σε Βατερλό, από ήττα σε ήττα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter