Τσίπρας: Η κ.Βλάχου να δηλώσει δημόσια ότι δεν έχει υπογράψει διάταξη παρακολούθησης άλλων πολιτικών προσώπων (Video)

Τσίπρας: Η κ.Βλάχου να δηλώσει δημόσια ότι δεν έχει υπογράψει διάταξη παρακολούθησης άλλων πολιτικών προσώπων (Video)

Σφοδρότατη επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο STAR, σχετικά με το σκάνδαλο υποκλοπών αλλά και τις αποκαλύψεις του Documento, για τη λίστα Μητσοτάκη με τα 33 ονόματα πολιτικών και -όχι μόνο προσώπων- όπου παρακολουθούσε το σύστημα Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τόνισε ότι ο πρωθυπουργός είναι ένοχος καθώς δεν απαντάει επί τέσσερις μήνες ενώ παράλληλα μίλησε για κατάλυση της δημοκρατικής λειτουργίας.

«Ο κύριος Μητσοτάκης κρύβεται. Δεν ήρθε όταν συζητάγαμε το πόρισμα της εξεταστικής, κρύφτηκε από την PEGA, κρύβεται από τη Βουλή. Έχετε δει κανέναν αθώο να κρύβεται; Οι ένοχοι κρύβονται» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες «συμπτώσεις» που τελικά αποκαλύφθηκε ότι δεν ήταν συμπτώσεις.

«Είναι 4 μήνες που έχει αποκαλυφθεί ότι ο κύριος Ανδρουλάκης παρακολουθείτο και από την ΕΥΠ και από το Predator. Το ίδιο και ο Θανάσης Κουκάκης. Ο κύριος Σπίρτζης δέχτηκε το ίδιο λινκ με τον κύριο Ανδρουλάκη που παρακολουθείτο από την ΕΥΠ. Όταν ο Κουκάκης πήγε στην ΑΔΑΕ, ο Μητσοτάκης έσπευσε να απαγορεύσει να δοθούν στοιχεία. Όταν ο Ανδρουλάκης πήγε στην ΑΔΑΕ, τότε ο κ. Κοντολέων κατέστρεψε όλα τα στοιχεία. Όταν ο Σπίρτζης έκανε επίκαιρη ερώτηση στις 15 Νοεμβρίου 2021 λέγοντας ότι η ΕΠΥ παρακολουθεί πολίτες, την ίδια μέρα δέχτηκε το κακόβουλο λογισμικό. Έχουμε μία σειρά από συμπτώσεις Δεν είναι συμπτώσεις αυτά».

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι «τέσσερις μήνες ο κύριος Μητσοτάκης επικαλείται το απόρρητο και δεν δίνει απαντήσεις. Άρα είναι ένοχος. Δεν μπορεί η δημοκρατία να βυθίζεται στο σκοτάδι».

«Δεν είμαι ντετέκτιβ, είμαι αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης και θεσμικά ζητάω απαντήσεις. Ρωτάω αν κάποιους από αυτούς τους υπόλοιπους 31 ήταν και υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ. Και δεν έρχεται να απαντήσει στη Βουλή. 4 μέρες που έχω κάνει την ερώτηση, κανείς δεν έχει απαντήσει. Οφείλουμε να θέτουμε ερωτήματα. Οφείλει να απαντήσει. Τα στοιχεία υπάρχουν» σημείωσε.

«Έχουμε τη λειτουργία του παράνομου λογισμικού σε συνέργεια με ένα κέντρο που είχε διασύνδεση με την ΕΥΠ και το Μέγαρο Μαξίμου, όπου πολιτικός προϊστάμενος αυτού του κέντρου ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Άρα, δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν. Εάν ο κ. Πρωθυπουργός δεν γνώριζε όλα αυτά τα οποία συνέβαιναν, τότε θα έχουμε έναν πρωθυπουργό μειωμένου καταλογισμού. Άρα έναν πρωθυπουργό ανεπαρκή. Εάν γνώριζε, θα πρόκειται για έναν πρωθυπουργό πραγματικά ανασφαλή αδίστακτο και επικίνδυνο. Επανέρχομαι λοιπόν στο ερώτημα που κατέθεσα στην κοινοβουλευτική διαδικασία και ζητά απαντήσεις: Υπάρχει κι άλλο πολιτικό πρόσωπο από τα 31 αυτά, το οποίο ήταν υπό παρακολούθηση; Υπάρχει υπουργός που ήταν επισήμως επισυνδεδεμένος από την ΕΥΠ;» διερωτήθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε επισήμως και θεσμικά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει, ενώ σημείωσε πως τα στοιχεία σχετικά με τις παρακολουθήσεις, τα έχει η ΕΥΠ, οι πάροχοι και η εισαγγελέας της ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου, την οποία κάλεσε να δηλώσει δημόσια και ευθαρσώς – όπως τόνισε – ότι «δεν έχει υπογράψει καμία διάταξη παρακολούθησης άλλων πολιτικών προσώπων, υπουργού της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη ή άλλων σημαίνοντων προσώπων, του δημόσιου βίου;»

«Ζητάω επισήμως από τον καθ ύλην αρμόδιο που έχει υπ ευθύνη του την ΕΥΠ να απαντήσει. Θεσμικά ρωτάω. Τα στοιχεία δεν τα έχω εγώ, τα έχουν τρεις πηγές. Είναι η ΕΥΠ, η οποία κρατάει κατάλογο των διατάξεων και των εντολών που δίνει. Είναι οι πάροχοι, οι τηλεπικοινωνιακοί, που παίρνουν τις διατάξεις. Και είναι και η κ. Βλάχου, η εισαγγελέας της ΕΥΠ η οποία υπογράφει διατάξεις. Η κυρία Βλάχου η οποία ήρθε με θράσος στον ναό της Δημοκρατίας, στη Βουλή των Ελλήνων, στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας και μας είπε ότι “έχω ανελεγκτη κρίση και άμα γουστάρω μπορώ να υπογράφω διάταξη να παρακολουθώ και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας”, θυμίζοντας μας σκοτεινές εποχές της δεκαετίας του 60′ του αλλήστου μνήμης εισαγγελέα Κόλλια. Μπορεί να βγει να δηλώσει δημόσια, ευθαρσώς ότι δεν έχει υπογράψει καμία διάταξη παρακολούθησης άλλων πολιτικών προσώπων, υπουργού της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη ή άλλων σημαίνοντων προσώπων, του δημόσιου βίου; Ζητάμε απαντήσεις» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Την ίδια στιγμή, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε και στο δημοσίευμα του Documento όπου κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό, αλλά και τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, γιατί όπως είπε φτάσανε στο σημείο πρώτα να απειλούν τον εκδότη του Documento με φυλάκιση αν δεν δώσει αποδείξεις για το εν λόγο δημοσίευμα και μετά να τον απειλούν ότι θα τον βάλουν φυλακή ακόμη κι αν έχει στην κατοχή του αποδείξεις.

«Δεν μπορεί να έχει το θράσος ο πρωθυπουργός που κατηγορείται για τέτοια αντισυνταγματική εκτροπή να μιλά για λάσπη και τοξικότητα. Τοξικός είναι αυτός που έχει διχάσει. Θα δώσει απαντήσεις; Εάν κάποιος υπουργός είναι στη λίστα και έχει βάσιμες ενδείξεις ότι η λίστα είναι ψεύτικη, να κάνει μήνυση σε αυτόν που βγάζει τη λίστα και όχι να απειλεί ότι αν βγάλει στοιχεία θα τον πάει 20 χρόνια φυλακή. Στην αρχή ο Άδωνης Γεωργιάδης έλεγε “φέρτε μας στοιχεία”. Όταν ο εκδότης είπε “θα φέρω στοιχεία αλλά θα με πάτε φυλακή”, του είπαν “ότι και που έχεις τα στοιχεία θα σε πάμε 20 χρόνια φυλακή”. Αυτά δεν γίνονται ούτε στη μαφία της Σικελίας» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Διαβάστε επίσης:

Χαμός στην Επιτροπή Θεσμών με την επικίνδυνη Βλάχου: «Θα παρακολουθούσα και την ΠτΔ αν πήγαινε να πουλήσει την πατρίδα»

Τζανακόπουλος για την προκλητική δήλωση Βλάχου: «Το φάντασμα του Κόλλια επέστρεψε…»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter