Τσίπρας προς ΝΔ: Το μαξιλάρι των 37 δισ. δεν είναι για τις τράπεζες (Video)

Τσίπρας προς ΝΔ: Το μαξιλάρι των 37 δισ. δεν είναι για τις τράπεζες (Video)

Μια σύντομη αλλά σαφέστατη απάντηση στη ΝΔ έδωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τις δηλώσεις του υποψηφίου της, Μπάμπη Παπαδημητρίου περί πιστοληπτικής γραμμής στήριξης και στήριξης των τραπεζών από το μαξιλάρι των 37 δισεκατομμυρίων που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση. 

Την ίδια ώρα η ΝΔ σπεύδει «να μαζέψει» -λίγα 24ωρα πριν τις εθνικές εκλογές – τις δηλώσεις του (πρώην) δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ.

Υπενθυμίζεται πως ο Μπάμπης Παπαδημητρίου είχε αρχικά παρουσιάσει ως θέσεις της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη την διοχέτευση ποσού από το «μαξιλάρι» της κυβέρνησης προς τις τράπεζες, ενώ μίλησε και για μία πιστοληπτική γραμμή στήριξης.

Ο κ. Τσίπρας επισημαίνει πως ο Μπάμπης Παπαδημητρίου ακούγεται πως είναι στο στενό περιβάλλον του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ενώ κατέστησε σαφές πως σύμφωνα με το καταστατικό του ESM για να αποκτήσει μια χώρα πιστοληπτική γραμμή στήριξης, πρέπει να υπογράψει μνημόνιο.

Για την ιστορία μετά την κατακραυγή που προκλήθηκε, η ΝΔ έσπευσε να διευκρινίσει πως δεν είναι θέση της η πιστοληπτική γραμμή στήριξης (χωρίς να αποκλείει να πάει ένα μέρος του μαξιλαριού προς τις τράπεζες) ενώ ο ίδιος ο Μπάμπης Παπαδημητρίου επανήλθε προσπαθώντας να μπαλώσει την αρχική δήλωση και μιλώντας για προσωπική θέση. 

Να σημειωθεί πάντως πως αν και η ΝΔ σπεύδει να διευκρινίσει ότι δεν είναι θέση της η πιστοληπτική γραμμή στήριξης δεν ισχύει το ίδιο για τη διοχέτευση χρημάτων από το μαξιλάρι προς τις τράπεζες. Ανάλογη ήταν και η δήλωση σήμερα του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και η σκέψη να πάνε τα χρήματα στις τράπεζες!  

«Τα 37 δισ. ευρώ που η ΝΔ θέλει να δώσει στις τράπεζες, δεν είναι απλά ένα απόθεμα ρευστότητας, αλλά ένα απόθεμα κυριαρχίας, αξιοπρέπειας και προοπτικής για τον ελληνικό λαό. Αυτά τα χρήματα είναι που μας δίνουν τη δυνατότητα να έχουμε πρόσβαση στις αγορές με χαμηλά επιτοκία, μας δίνουν ένα καθαρό διάδρομο 15ετίας», έγραψε στην ανάρτηση ο πρωθυπουργός.

Δείτε την ανάρτηση με το βίντεο: 

https://www.facebook.com/tsiprasalexis/videos/322010698706111/?__xts__%5B0%5D=68.ARBA9XvcU41tpwi7ENwQfI7SCK4l7T3ipYOD2dVqDnLeuiMuL74BVtMK5JRSPORTk09SHC_wOfjwuk3oYEablXOvJFDCLeeHuz4YKaTRrpbC7ry51hc-AcEbfd4BwQyyLODAsgWI4d-tFXjpZ_6LFF7m0s1UVlBhd6yOrA-sdtKiZwgLb7w6BlXW0qSKc2bibSrHrGK9Q82p9OAwoQbcBOH8mU1SFqHiGeWoQ0uEkHCxUWPLFJzNRygASzVuwNlLUU6jgHpRD8Q5EBV-zkhzSxJF09fwb4B8xOFTPriR3ZXNC8GaLOW_iDpmiMh_DYtORLAVgKBmfWeo3ieJzjar8sbM5i903A&__tn__=-R

Διαβάστε επίσης: Τσίπρας στον ΑΝΤ1: «Ο Μητσοτάκης εξαπατά τους συνταξιούχους για τη 13η σύνταξη, θα κόψει και τις επικουρικές» (VIDEO)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter