«Τσουνάμι» απολύσεων στο Twitter: Πώς οι εργαζόμενοι μαθαίνουν ότι μένουν εκτός εταιρείας

«Τσουνάμι» απολύσεων στο Twitter: Πώς οι εργαζόμενοι μαθαίνουν ότι μένουν εκτός εταιρείας

Δύσκολη ημέρα η Παρασκευή για χιλιάδες εργαζόμενους στην εταιρεία Twitter ανά τον κόσμο, καθώς ξεκίνησε η διαδικασία περικοπών και απολύσεων, με τις ευλογίες του νέου ιδιοκτήτη, Ίλον Μασκ.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα ενημερώσει το θιγόμενο προσωπικό μέσω e-mail το πρωί της Παρασκευής, ωστόσο αρκετοί εξ αυτών έλαβαν τα προειδοποιητικά σημάδια, καθώς δεν τους επετράπη η είσοδος στα e-mails και τις πλατφόρμες τις εταιρείας από το βράδυ της Πέμπτης.

«Σε μια προσπάθεια να θέσουμε το Twitter σε έναν υγιή δρόμο, θα περάσουμε από τη δύσκολη διαδικασία μείωσης του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού μας την Παρασκευή. Αναγνωρίζουμε ότι αυτό θα επηρεάσει έναν αριθμό ατόμων που έχουν πολύτιμη συνεισφορά στο Twitter, αλλά αυτή η ενέργεια είναι δυστυχώς απαραίτητη για να διασφαλιστεί η επιτυχία της εταιρείας στο μέλλον», ανέφερε η ανακοίνωση της εταιρείας για το κύμα απολύσεων που αναμένεται σήμερα Παρασκευή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, αναμένεται να απολυθεί το 50% των περίπου 7.500 εργαζομένων της εταιρείας. Αντίστοιχο αριθμό δίνει το Bloomberg, υπογραμμίζοντας ότι αναμένεται να περικόψει περίπου 3.700 θέσεις εργασίας.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter