Turkaegean: Χαμογελαστός Μητσοτάκης, τα «ρίχνει» σε υπάλληλο και το υποβιβάζει σε… τουριστική καμπάνια (Video)

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις επιχειρεί με κάθε τρόπο η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός αναφορικά με το πρωτοφανές φιάσκο για το Turkaegean, που εκθέτει την κυβέρνηση αλλά και τον Άδωνη Γεωργιάδη που ζήτησε προσχηματικά συγγνώμη χωρίς ανάληψη της πολιτικής ευθύνης ή πόσω μάλλον… παραίτηση.

Δείτε επίσης: Ομολογία ενοχής και ανεπάρκειας από τον Άδωνη Γεωργιάδη για το TurkAegean

Ο Κυρ. Μητσοτάκης από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, όταν ρωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφο, ο πρωθυπουργός έσπευσε να μετακυλήσει τις ευθύνες στους… υπαλλήλους(!) λέγοντας το αμίμητο: «Προφανώς υπάρχουν ευθύνες γιατί δεν υπήρξε νωρίτερη αντίδραση. Οι ευθύνες είναι υπηρεσιακές. Κάποιοι άνθρωποι εντός της διοίκησης δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους».

Δείτε επίσης: Γραμμή «ικανοποίησης» και ανευθυνότητας από τον Μητσοτάκη στο ΝΑΤΟ

Και συνεχίζει, γελώντας(!!) σε μία απίστευτη προσπάθεια να υποβιβάσει το θέμα, λέγοντας: «Πιστεύω ότι έχουμε στη διάθεσή μας ένα νομικό οπλοστάσιο για να διορθώσουμε αυτό που έγινε. Το οποίο αφορά την τουριστική εικόνα της χώρας, το τουριστικό μας προϊόν».

Κοντολογίς, ο Κυρ. Μητσοτάκης και οι συν αυτώ, που δε θα αποκαλούσαν ποτέ «Βόρεια Μακεδονία» τη Βόρεια Μακεδονία, τώρα επέτρεψαν στην Τουρκία να χρησιμοποιεί τον όρο «τουρκικό Αιγαίο» για το Αιγαίο Πέλαγος, χωρίς να υπάρξει καμία ανάληψη πολιτικής ευθύνης ή… παραίτηση. Την ίδια ώρα, ο ίδιος ο πρωθυπουργός επιχειρεί να πείσει ότι το αντιλαμβάνεται ως «καμπάνια» και όχι ως «εθνική επέκταση» ενώ οι Τούρκοι τρίβουν τα χέρια τους…

Βέβαια, δεν πέφτουμε από τα σύννεφα με την επιλεκτική αλήθεια του Κυρ. Μητσοτάκη καθώς στην ίδια Σύνοδο ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είπε όσα δεν είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός καθώς αποκάλυψε ότι η Ελλάδα θα διαθέσει τον εμπορικό στόλο στη μεταφορά σιτηρών από την εμπόλεμη περιοχή της Οδησσού.

Δείτε το απόσπασμα στο 7:20: