Twitter: Μπορεί η εξαγορά της πλατφόρμας απ’ τον Μασκ να σημαίνει κανονικοποίηση του ακροδεξιού λόγου;

Twitter: Μπορεί η εξαγορά της πλατφόρμας απ’ τον Μασκ να σημαίνει κανονικοποίηση του ακροδεξιού λόγου;

Το Twitter υπό την σκέπη του Έλον Μάσκ μπαίνει βαθύτερα στον κύκλο της οριζόντιας συγκέντρωσης και των μονοπωλίων. Η συγκεκριμένη εξέλιξη στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης θα μπορούσε να σημαίνει τον σταδιακό προσανατολισμό στην εμφάνιση εθνικών δικτύων, την κατάρρευση δηλαδή του ενιαίου οικουμενικού δικτύου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Αυγής έχει παρατηρηθεί η ανάπτυξη παρόμοιων πλατφορμών στην Ρωσία, ενώ στην Κίνα παρόμοια μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν ήδη τεθεί σε λειτουργία με αποτέλεσμα να εγείρεται μια μορφή ψηφιακού εθνικισμού ως αντιστροφή της διαδικασίας παγκοσμιοποίησης. Το γεγονός αυτό σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα θα μπορούσε να σημαίνει την κανονικοποίηση του ακροδεξιού λόγου.

Την Πέμπτη το Twitter προσπάθησε να αποκρούσει μια αγωγή για ελευθερία του λόγου, αναφέρει το Politico.  Κατά την διάρκεια μάλιστα της δικαστικής διαδικασίας ένας ομοσπονδιακός δικαστής ρώτησε αν η εξαγορά του Έλον Μασκ θα μπορούσε να κάνει την όλη υπόθεση αμφιλεγόμενη.

«Η εταιρεία σας έχει καταληφθεί από νέο ιδιοκτήτη και ο νέος ιδιοκτήτης σας ενδέχεται να διαφωνεί με τη θέση σας (για την ελευθερία του λόγου)», δήλωσε ο Περιφερειακός Δικαστής των ΗΠΑ Γουίλιαμ Άλσοπ στους δικηγόρους του Twitter την Πέμπτη. «Δεν θέλω να χρειαστεί να κάνω πολλή δουλειά για το τίποτα. Πότε θα αποφασίσει ο νέος σου ιδιοκτήτης αν θα συνεχίσει αυτή την αγωγή;», συμπλήρωσε καυστικά.

Το εν λόγω σκηνικό έλαβε χώρα μετά από καταγγελία δημοσιογράφου για φίμωση του απ’ την πλατφόρμα εξαιτίας δημοσίευσης αναφορικά με την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας στις ΗΠΑ. Ο ανεξάρτητος δημοσιογράφος Alex Berenson, σφοδρός επικριτής της αντίδρασης της κυβέρνησης στην πανδημία, μήνυσε το Twitter όταν η εταιρεία τον έδιωξε από τον ιστότοπο για να περιγράψει τα εμβόλια Covid ως εκ των προτέρων θεραπευτικά με επικίνδυνες παρενέργειες. Η καταγγελία, η οποία έλαβε την πρώτη προκαταρκτική ακρόασή της σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο την Πέμπτη, θα μπορούσε να αποτελέσει δοκιμαστική υπόθεση για το πώς η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα χειριστεί τη μετριοπάθεια του περιεχομένου υπό την ιδιοκτησία του διευθύνοντος συμβούλου της Tesla, αναφέρει το Politico.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter