Τυνησία: Νέο ναυάγιο με δέκα μετανάστες νεκρούς

Τυνησία: Νέο ναυάγιο με δέκα μετανάστες νεκρούς

Δέκα μετανάστες πέθαναν μετά από βύθιση σκάφους στο οποίο επέβαιναν, στα ανοιχτά των ακτών της Τυνησίας στη Μεσόγειο, όπως γνωστοποίησε τη Μεγάλη Τετάρτη η ακτοφυλακή της χώρας.

«Εβδομήντα δύο μετανάστες διασώθηκαν και δέκα πτώματα ανασύρθηκαν μετά τη βύθιση του σκάφους την Τρίτη», ανοιχτά της πόλης Σφαξ στην κεντροανατολική Τυνησία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της Εθνοφρουράς Χουσέμ Τζεμπαμπλί τονίζοντας ότι οι νεκροί ήταν υπήκοοι χωρών της υποσαχάριας Αφρικής.

Οι μετανάστες επιχειρούσαν να φτάσουν διασχίζοντας αυτό το κεντρικό τμήμα της Μεσογείου με σκοπό να φτάσουν στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της, η Εθνοφρουρά τόνισε ότι απέτρεψε την Τρίτη «δύο επιχειρήσεις παράνομης διέλευσης των θαλάσσιων συνόρων», αυτή στα ανοιχτά του Σφαξ και μια δεύτερη επιχείρηση στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Συνολικά 76 μετανάστες, μεταξύ των οποίων τέσσερις Τυνήσιοι, διασώθηκαν.

Εκτός από τους δέκα νεκρούς, «ηλικίας μεταξύ 20 και 30 ετών», άλλοι αφρικανοί μετανάστες αγνοούνται μετά το ναυάγιο στα ανοιχτά του Σφαξ, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φαουζί Μασμούντι, εκπρόσωπος τοπικού δικαστηρίου που είναι υπεύθυνο για τη διερεύνηση αυτής της τραγωδίας.

Είκοσι επτά μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται μετά από δύο άλλα ναυάγια την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο στα ανοιχτά της Τυνησίας.

Πηγή: BBC, Reuters

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter