Ultra-Fast Broadband: Μέχρι το Σεπτέμβρη η προθεσμία για υποβολή δεσμευτικών προσφορών

Ultra-Fast Broadband: Μέχρι το Σεπτέμβρη η προθεσμία για υποβολή δεσμευτικών προσφορών

Μέχρι και την 17η Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 14.00 οι εταιρείες που  εκδήλωσαν ενδιαφέρον και συμμετείχαν στη διαδικασία ανταγωνιστικού διαλόγου για το έργο Ultra-Fast Broadband (UFBB), να καταθέσουν δεσμευτική προσφορά.

Πρόκειται για τις εξής εταιρείες / κοινοπραξίες:

– Wind Ελλάς

– Vodafone

– ΔΕΗ

– Άβαξ

– Ένωση εταιρειών Μυτιληναίος – ΜΕΤΚΑ

– ΙΝΤΡΑΚΟΜ Κατασκευές

– ΟΤΕ

– Ένωση εταιρειών ΤΕΡΝΑ – Grid Telecom

Το UFBB αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα τηλεπικοινωνιακά έργα ΣΔΙΤ στην Ευρώπη.  Έχει προϋπολογισμό 700 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ), με τα 300 εκατ. ευρώ να προέρχονται από δημόσια χρηματοδότηση. Το UFBB δημιουργεί περισσότερες από 750.000 συνδέσεις ταχύτητας τουλάχιστον 100 Mbps, με δυνατότητα αναβάθμισης σε 1Gbps και στοχεύει στην επιτάχυνση της επίτευξης των στόχων συνδεσιμότητας του ευρωπαϊκού σχεδίου της «Κοινωνίας των Gigabit».

Το UFBB, μαζί με τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης, δηλαδή της υλοποίησης διαδρόμων 5G, της ανάπτυξης υποθαλάσσιων καλωδίων, των ενδοκτιριακών υποδομών και των μικροδορυφόρων, καθώς και με άλλες δράσεις μικρότερης εμβέλειας, συνιστούν μια ομπρέλα συντονισμένων δράσεων που φιλοδοξούν να επιτρέψουν τη γρήγορη μετάβαση της χώρας στο ευρωπαϊκό σχέδιο «Κοινωνία των Gigabit» και θα επιτρέψουν την υλοποίηση ακόμα περισσότερων σύγχρονων υπηρεσιών για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter