Βάρη: Πολυτελή βίλα δίπλα στο κύμα είχε μετατρέψει σε κρησφύγετο ο Ιταλός λαθρέμπορος καυσίμων

Βάρη: Πολυτελή βίλα δίπλα στο κύμα είχε μετατρέψει σε κρησφύγετο ο Ιταλός λαθρέμπορος καυσίμων

Μια πολυτελή βίλα στην περιοχή της Βάρης είχε μετατρέψει σε κρησφύγετο ο 47χρονος Ιταλός ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής στην περιοχή της Βάρκιζας με τους αστυνομικούς να εκτελούν το διεθνές ένταλμα σύλληψης που εκκρεμούσε σε βάρος του για συμμετοχή σε διεθνές κύκλωμα λαθρεμπορίας πετρελαίου.

Η εντυπωσιακή έπαυλη βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα και ήταν το μέρος που είχε επιλέξει να  μετακομίσει μακριά από αδιάκριτα βλέμματα τα τελευταία χρόνια ο διεθνής κακοποιός μαζί με την οικογένειά του.

Το συγκεκριμένο ακίνητο ήταν και η έδρα της επιχείρησης της συζύγου του η οποία έχει διαμορφώσει το υπόγειο σε γκαλερί και συχνά διοργάνωνε εκθέσεις με έργα μοντέρνας τέχνης.

Δείτε επίσης – Βάρκιζα: Συνελήφθη αρχηγός διεθνούς κυκλώματος λαθρεμπορίας καυσίμων

Η σύλληψη

Ο 47χρονος αλλοδαπός, Ιταλός υπήκοος, συνελήφθη χθες, Παρασκευή 29 Μαρτίου κατόπιν ενδελεχούς έρευνας από την Υποδιεύθυνση Αναζητήσεων Αρχείου και Ταυτοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ο συλληφθείς εντοπίστηκε στη Βάρκιζα. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, είχε εκδοθεί και ερυθρά αγγελία από την INTERPOL για τον Ιταλό που ήταν ηγετικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία είχε έδρα στη Λατινική Αμερική.

Πώς δρούσε η οργάνωση

Η εν λόγω οργάνωση, ως ιδιοκτήτρια δεξαμενοπλοίων, υπό την κάλυψη νομιμοφανών ναυτιλιακών εταιριών, φόρτωνε προϊόντα πετρελαίου από λιμάνια της Λατινικής Αμερικής και πετύχαινε την ιδιοποίησή τους κατά τη μεταφορά τους, χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα.

Ειδικότερα, προμηθεύονταν συσκευές δορυφορικής αναμετάδοσης και αναγνώρισης από ακινητοποιημένα πλοία που βρίσκονταν σε λιμάνια της Ασίας, τις τοποθετούσαν στα δεξαμενόπλοιά τους και κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τις απενεργοποιούσαν, καταφέρνοντας να εξαπατήσουν τους ναυλωτές. Αξίζει να αναφερθεί ότι το παράνομο οικονομικό όφελος της οργάνωσης εκτιμάται πως ξεπερνάει τα 21 δισεκατομμύρια δολάρια Η.Π.Α., ζημιώνοντας τόσο τους ναυλωτές όσο και το κράτος τους.

Επίσης, όπως αναφέρουν πληροφορίες της ΕΛΑΣ που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ιταλός έκανε πολυτελή ζωή στην Ελλάδα. Διέμενε με την οικογένειά του σε βίλα στην Βάρη και κυκλοφορούσε με πανάκριβα αυτοκίνητα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter