Βασίλης Στίγκας: Ξεκίνησε από τη ΝΔ, αγάπησε τον Σαμαρά και βρίσκει καλές τις ιδέες του Κασιδιάρη (Video)

Βασίλης Στίγκας: Ξεκίνησε από τη ΝΔ, αγάπησε τον Σαμαρά και βρίσκει καλές τις ιδέες του Κασιδιάρη (Video)

Μία σύντομη ανασκόπηση της πολιτικής του διαδρομής έκανε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα ο πρόεδρος του ακροδεξιού μορφώματος «Σπαρτιάτες», Βασίλης Στίγκας.

Ο ίδιος ανέφερε ότι ξεκίνησε ως μέλος της ΝΔ επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ωστόσο στη συνέχεια τάχθηκε στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά και την Πολιτική Άνοιξη, δηλώνοντας μάλιστα ότι τον συνεπήρε το ρεύμα που είχε τότε ο επικεφαλής της Πολιτικής Άνοιξης. «Αγάπησα τον Αντώνη Σαμαρά, όταν έπεσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, εγώ πήγα με τον Αντώνη τον Σαμαρά. Ήταν νέος πολιτικός, δυνατός, είχε ρεύμα και τον ακολούθησα και εγώ, όπως αρκετός κόσμος».

Κληθείς να σχολιάσει την ανοιχτή στήριξη του Ηλία Κασιδιάρη στους «Σπαρτιάτες», ο Βασίλης Στίγκας προσπάθησε να πείσει το κοινό στο ότι δεν συμφωνεί σε όλα με τον πρωτόδικα καταδικασμένο χρυσαυγίτη. «Δεν μπορώ να πω ότι δεν έχει καλές ιδέες ο Ηλίας Κασιδιάρης. Βέβαια, δεν συμφωνώ σε όλα μαζί του, όπως συνέβαινε και με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ή τον Γιώργο Καρατζαφέρη».

Έπειτα… έσπευσε να δηλώσει ευγνώμων για τη στήριξη του Κασιδιάρη. «Ποτέ δεν ήμουν αγνώμων, όταν ένας άνθρωπος μου έκανε καλό τον ευχαριστούσα και ποτέ δεν τον ξεχνάω»ωστόσο θέλησε να καταστήσει σαφές ότι το ακροδεξιό μόρφωμα βρίσκεται υπό την ηγεσία του.

«Δεν μπήκαμε στην Βουλή μόνο λόγω του Ηλία Κασιδιάρη. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να ζητήσει κάτι ο Κασιδιάρης αν βγει από την φυλακή. Εγώ μπήκα μπροστά με τους Σπαρτιάτες και μας ψήφισαν 250.000 άνθρωποι. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι ένα λαϊκό κίνημα με συμμετοχή όλων των πολιτών. Εγώ είμαι αρχηγός, ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν μπορεί να γίνει αρχηγός στο κόμμα. Τους Σπαρτιάτες τους διοικώ εγώ».

Όσον αφορά την πρωτόδικη καταδίκη του Ηλία Κασιδιάρη, αρκέστηκε να απαντήσει τα εξής: «Σαν πολίτης πως το βλέπω: δεν σκότωσαν κανέναν άνθρωπο, υπήρχαν άλλες καταστάσεις. Εννοώ ο Κασιδιάρης δεν σκότωσε τον Φύσσα. Το πρωτόδικο δικαστήριο είπε ότι διηύθυνε την Χρυσή Αυγή που σκότωσε τον Φύσσα. Δεν είμαι νομικός».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter