Βόλος: Σε εξέλιξη η δίκη για τα επεισόδια έξω από την ΑΓΕΤ το 2020 – «Αναπνέουμε δηλητήριο», είπε ο Εισαγγελέας

Βόλος: Σε εξέλιξη η δίκη για τα επεισόδια έξω από την ΑΓΕΤ το 2020 – «Αναπνέουμε δηλητήριο», είπε ο Εισαγγελέας

Κατάμεστοι ήταν οι διάδρομοι του δικαστικού μεγάρου Βόλου αλλά και η δικαστική αίθουσα στην οποία συνεδρίαζε την Τετάρτη το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, στη δίκη για τα επεισόδια έξω από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ τον Ιούνιο του 2020, με κατηγορούμενο για απλή σωματική βλάβη κατά συρροή σε βάρος των αστυνομικών, διατάραξη κοινής ειρήνης, εξύβριση και αντίσταση έναν 26χρονο φοιτητή από τη Δράμα.

Ο 26χρονος, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες δηλώνοντας πως δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από τους αστυνομικούς. Η εισαγγελική πρόταση ήταν η αθώωσή του από όλες τις κατηγορίες με εξαίρεση την αντίσταση.

Οι δύο αστυνομικοί που τον συνέλαβαν είχαν δηλώσει ότι ο 26χρονος τους χτύπησε πισώπλατα και ότι ο ένας εξ αυτών έπαθε εξάρθρωση στο χέρι του, καθώς ο διαδηλωτής αντιστεκόταν για να διαφύγει της σύλληψης.

«Δεν είχα ανάσα»

«Δεν μπορούσα να πάρω ανάσα, ήμουν πνιγμένος από τα δακρυγόνα», δήλωσε ο κατηγορούμενος και είπε πως «τρεις άνθρωποι με έβαλαν κάτω, μου έγινε κεφαλοκλείδωμα και μου πέρασαν χειροπέδες». Αρνήθηκε ότι χτύπησε αστυνομικούς και είπε πως ενώ η πόλη πεθαίνει από την ρύπανση, ο κόσμος φοβάται να αντιδράσει μετά το ανελέητο ξύλο εκείνη την ημέρα στην ΑΓΕΤ. «Μας παρακολουθούσαν στα σπίτια και τις δουλειές μας αμέσως μετά τα επεισόδια». «Η πόλη έχασε την μάχη της και δεν αγωνίζεται για να ζήσει», εκτίμησε ο κατηγορούμενος.

Με απόφασή του το δικαστήριο έκρινε αθώο λόγω αμφιβολιών τον 26χρονο και η συνήγορος υπεράσπισης του νεαρού έθεσε ζήτημα αξιοπιστίας στις καταθέσεις των αστυνομικών.

«Αναπνέουμε δηλητήριο»

Ο Εισαγγελέας κ. Παπαϊωάννου δήλωσε πως όλοι γνωρίζουν πως στην πόλη αναπνέουμε δηλητήριο, και χαρακτήρισε την κατάσταση που βιώνουν οι πολίτες αδιανόητη, αλλά όπως είπε η αστυνομία δεν είχε κανέναν λόγο να προστατέψει την ΑΓΕΤ. Υπέρ του 26χρονου κατέθεσαν επτά μάρτυρες -διαδηλωτές. Όλοι συνηγόρησαν πως ο 26χρονος ήταν εκείνος που δέχτηκε την επίθεση από τους αστυνομικούς , ενώ στο ακροατήριο παρουσιάστηκε βίντεο με καταγεγραμμένη την σύλληψη και μια κοπέλα να φωνάζει σε έναν αστυνομικό: «Σταμάτα, τι κάνεις, σε έχω καταγράψει». Και στην ίδια είχε ασκηθεί ποινική δίωξη.

Πηγή: gegonota.news

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter