Βόλτα Αυγενάκη και ευρωπαίων ομολόγων του στη Θεσσαλία με C-130 για το θεαθήναι

Βόλτα Αυγενάκη και ευρωπαίων ομολόγων του στη Θεσσαλία με C-130 για το θεαθήναι

Για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση μάς αποδεικνύει πως όλα γίνονται επικοινωνιακά και σε όλες τις περιπτώσεις κατόπιν εορτής.

Διαβάζουμε σε ανάρτησή του, πως ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης μαζί με ομολόγους του υπουργούς από την Ε.Ε. και άλλους παράγοντες πήγαν στη Θεσσαλία που χτυπήθηκε από τη Θεομηνία για να δείξουν την στήριξή τους αναβαθμίζοντας έτσι το θέμα σε ευρωπαϊκό.

Μάλιστα για την μεταφορά τους χρησιμοποιήθηκε C-130 της πολεμικής αεροπορίας, απ’ όπου και η φωτογραφία.

Όλα θα ήταν καλά, αν όλα αυτά είχαν γίνει εφόσον η συγκεκριμένη κυβέρνηση, εδώ και πάνω από τέσσερα χρόνια είχε δείξει το πραγματικό της ενδιαφέρον για τη Θεσσαλία και όχι μόνον.

Αντίθετα όλα τα μακρόχρονα σχέδια για τη Θεσσαλία είχαν μείνει στα ντουλάπια και κανείς δεν είχε ενδιαφερθεί.

«Ειδικά για την Θεσσαλία, οι χάρτες κινδύνου πλημμύρας ήταν αναρτημένοι ήδη από το 2018. Σύμφωνα με το WWF σχεδόν όλη η πόλη είναι στα κόκκινα. O Βόλος ήταν γνωστό ότι κινδυνεύει (όπως και η Νέα Αγχίαλος και η πεδιάδα Λάρισας και Καρδίτσας). Επομένως δεν ισχύουν επιχειρήματα όπως δεν ξέραμε ότι υπάρχει κίνδυνος, δεν περιμέναμε τέτοιες επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης» είχε καταγγείλει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Φλώρινας Πέτη Πέρκα.

Γνωρίζουμε ήδη πως «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε προειδοποιήσει την Ελλάδα, ήδη από τις 9 Φεβρουαρίου του 2022 (προειδοποιητική επιστολή – 258 ΣΛΕΕ- INFR(2021)2254), ότι δεν εφαρμόζει την υποχρέωσή της να παρέχει επικαιροποιημένους χάρτες κινδύνου πλημμύρας, ως όφειλε σύμφωνα με την Οδηγία για την αξιολόγηση και τη διαχείριση των κινδύνων πλημμύρας (2007/60/ΕΚ)».

Όσο για την αντιμετώπιση της θεομηνίας και της πλημμύρας φάνηκε πως η Πολιτεία/Κυβέρνηση, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Βόλου ήταν απολύτως απροετοίμαστοι και ασυντόνιστοι για μια ενδεχόμενη καταστροφή. Μπορεί να είχαν χριστουγεννιάτικα στολίδια αλλά τίποτα ουσιαστικό δεν είχε γίνει. Από τα ελικόπτερα που δεν σηκώθηκαν ως την απόλυτη αδυναμία συνδρομής τη στιγμή που μεγάλες περιοχές, σπίτια, εγκαταστάσεις, πληθυσμός, ζωικό κεφάλαιο και καλλιέργειες βρίσκονταν στο έλεος της καταστροφής.

Όλα αυτά δείχνουν την απόλυτη πολιτική ευθύνη.

Διαβάστε επίσης: Πλημμύρες Θεσσαλία: Έρχεται έκθεση που «καίει» Αγοραστό, Πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία

Αν προσθέσεις σε όλα αυτά την εμμονή της κυβέρνησης κατά την προεκλογική περίοδο των Αυτοδιοικητικών Εκλογών υπέρ του Κώστα Αγοραστού και εμμέσως υπέρ του Αχιλλέα Μπέου, δείχνει πως δεν άλλαξε τίποτα στην νοοτροπία και πολιτική της. Εξάλλου είναι πρόσφατοι και οι εκβιασμοί απορρόφησης των κονδυλίων, ΕΣΠΑ και άλλων.

Διαβάστε επίσης: Πλημμύρες Θεσσαλία: Έκθεση «καίει» Αγοραστό, Πολιτική Προστασία, Πυροσβεστική και Δήμους – «Ευθύνες κακουργηματικού χαρακτήρα»

Τώρα μετά την κατακραυγή ο Λευτέρης Αυγενάκης προσπαθεί να δείξει ένα ενδιαφέρον ή καλύτερα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με επισκέψεις και όχι με έργα. Για να κατευνάσεις τις τοπικές αντιδράσεις καθώς ο πληθυσμός αποδοκίμασε ηχηρά τη Νέα Δημοκρατία κατά τις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές της Θεσσαλίας.

Το ότι κατά την επίσκεψη χρησιμοποίησαν ένα C-130  πρέπει να ερμηνευθεί ως επικοινωνιακό μέσο «απλότητας» και δράσης αφού η κυβέρνηση μας έχει συνηθίσει τελευταία να αλλάζει στολές και στιλ ανάλογα με την… αποστολή.

Το ότι χρησιμοποιήθηκε πτητικό μεταφορικό μέσο της πολεμικής αεροπορίας, μάλλον δυσεύρετο αφού πολλά είναι παροπλισμένα για επισκευή μάλλον δείχνει πως η επικοινωνία και κυρίως η «εικόνα» είναι η πολιτική της κυβέρνησης και ποτέ η ουσία.

Εξάλλου σε μια «πνιγμένη» και κατεστραμμένη περιοχή δεν θα μπορούσαν να πάνε με κουστούμια!

Ετοιμοπόλεμοι για τη φωτογραφία αλλά ποτέ δεν πρόβλεψαν και ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν για κάτι παρά για τα κέρδη των λίγων και εκλεκτών.

Δάκρυα κατόπιν εορτής!

Όλα για το θεαθήναι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter